eur:
390.59
usd:
366
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A cserére szoruló állványzat bontásán dolgoznak munkások a Corvin áruház homlokzatának felújítási munkálatai során a fővárosi Blaha Lujza téren 2021. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Újranyit Budapest ikonikus nagyáruháza – itt vannak a részletek

Több mint fél évszázad után ismét láthatóvá válik a Corvin Áruház homlokzata, és az ősszel a vásárlók előtt is megnyitja kapuit.

Hosszú évek óta húzódik a Corvin Áruház felújítása: még 2018 májusában kezdték meg a munkálatokat a paravánszerű alumíniumborítás lebontásával, mégis úgy néz ki, hogy nemcsak a Blaha Lujza tér felújításával, hanem az áruház újjáépítésével is jócskán megcsúsztak – írja a napi.hu.

Az ország első "plázája" 1926-ban épült a fővárosban, ám a második világháború alatt 1944-ben kiégett, 48-ban pedig már Budapest Nagyáruház néven nyitott ki. Az újjáépítés kezdetekor még arról számoltak be a befektetők, hogy legkésőbb 2019 végére a Blaha Lujza térrel együtt az áruház is teljesen megújul, de csak a 2019-es önkormányzati választások után indult meg a Blaha áttervezése, és a tér végül 2022 decemberére készült el.

A 2022-es átadás során még fel volt állványozva a Corvin Áruház, de a tervek szerint május második felében ünnepélyes keretek közt végre lekerül az épület "takarója".

Balogh Olivér, a beruházást végző cég vezetője szerint jól áll a felújítás, ugyanakkor a boltok várhatóan csak idén nyár végén vagy ősz elején nyitnak majd meg az áruházban.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

Egyhangú döntéssel megszavazta kedd este az amerikai szenátus azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a dúsított urán Oroszországból történő behozatalát. Az orosz uránimport betiltásáról szóló törvény, amely most a Fehér Házba kerül Biden elnök aláírására célja, hogy a hatályba lépést követő 90 napon belül megtiltja az amerikai importot, ugyanakkor 2028 januárjáig átmeneti felmentéseket is tartalmaz – írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×