eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Wild boar at night
Nyitókép: ErikMandre/Getty Images

Most a Rózsadombon filmeztek vaddisznókat – videó

Nem tanácsos velük ujjat húzni.

Peckesen sétáló vaddisznókat filmeztek a II. kerületben, a Törökvész úton (lásd alább). A hírt megosztó Hirado.hu emlékeztet, hogy nem ez az első ilyen eset, egyre többször látni vaddisznót a fővárosban. Pár hete Káposztásmegyeren kószált egy állat az úttesten, mint sem zavartatva magát az autóktól. Januárban pedig a Margitszigetet kellett lezárni, mert többen bejelentést tettek egy szabadon csatangoló, nagy testű vaddisznóról. A mintegy 150 kilogrammos állatot végül vadász lőtte ki.

Utóbbi üggyel kapcsolatban a Vadászati Védegylet főmunkatársa egy közkeletű tévedést eloszlatva az InfoRádióban kiemelte: a vadon élő állatok nem azért költöznek be a városokba, mert az emberek elveszik az életterüket, hanem mert rájöttek arra, hogy az emberek környezete könnyebb életet biztosít számukra a vadonnál.

A Pilisi Parkerdő felhívása szerint, ha a vaddisznó fenyegetve érzi magát, akkor képes komoly sérüléseket is okozni. Ha szembetaláljuk magunkat egy vaddisznóval, nagyon fontos, hogy semmiképpen ne próbáljunk az állat közelébe kerülni. Csapjunk zajt, adjuk meg a vaddisznónak a menekülés lehetőségét, ne álljunk az útjába, próbáljunk meg eltávolodni tőle. Soha ne szorítsuk be olyan helyre, ahonnan csak akkor tud kijutni, ha szembefordul velünk.

A kanok a párzási időszakban lehetnek veszélyesek, a kocák pedig akkor, amikor a kis csíkos hátú malacokat védelmezik. A sebesült vaddisznó szintén agresszív lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×