eur:
389.55
usd:
361.95
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Gyerekek és szüleik indulnak a Levelek Télapónak elnevezésű önkéntes kezdeményezés szervezésében megtartott karácsonyi ünnepségre Budapesten, a VIII. kerületi Hős utcában 2017. december 22-én. A Levelek Télapónak kezdeményezés évek óta adománygyűjtést rendez karácsony előtt, hogy szociálisan rászoruló gyerekeknek vásároljanak ajándékokat. Idén a budapesti Hős utcában élő gyerekek írhattak a Télapónak, és egyenként ötezer forint értékben kérhettek karácsonyi ajándékot. A Hős utca lakói betlehemes játékkal készültek az adományozóknak, amelyet karácsonyi ünnepségen adtak elő.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Lebontják az elhíresült Hős utcai lakótömbök maradékát, a TEK költözhet a helyükre

Titkos kormányhatározat gyorsítja a maradék házak lebontását.

A Népszava ír arról, hogy a VIII. kerületi Hős utcai maradék lakói különös értesítést kaptak. A levélben az áll, hogy "ingatlanuk forgalmi értékének megállapításához készülő előzetes szakértői véleményhez szükséges helyszíni szemléhez biztosítsák a bejutást".

A lap úgy tudja, hogy egy titkos kormányhatározattal meggyorsítják a Terrorelhárítási Központ új műveleti komplexumának megépítését. A bázis ide kerülne.

Állítólag ez (és egy korábbi) határozat ad most felhatalmazást arra, hogy a Hős utcai krízistömbben az eddigi minisztériumi, önkormányzati és egyéb próbálkozások ellenére ott ragadt több mint félszáz tulajdonos ingatlanát kisajátítsák.

A bontáshoz vezető úton az ingatlanok igazságügyi szakértői becslése az első lépés

– erről szólnak a levelek. Ha a lakástulajdonos nem fogadja el a felkínált összeget, akkor kezdetét veszi a kisajátítási eljárás. A gond az, hogy az itteni ingatlanok értékéből Budapesten szinte semmit sem lehet venni, amely lakhatást szolgálna. Ezt a lap a korábbi árakkal igazolja. A kőbányai önkormányzat 4-5 ezelőtt átlag 6,3 millió forintot fizetett lakásonként a tulajdonosoknak.

A tömb ötven lakásában egy éve még nyolcvanan éltek, ebből két tucat gyerek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×