eur:
370.17
usd:
344.90
bux:
47515.68
2023. május 31. szerda Angéla, Petronella
Nyitókép: Forrás: police.hu

Két rendőrautó között száguldott a vajúdó kismama Szentendréről Budapestre

A 40 km-es út mindössze 20 percig tartott a konvojnak.

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil autót. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát – írja honlapján a rendőrség.

Egy pillanat alatt összepakoltak és kocsiba pattantak szombat délután azok a szentendrei rendőrök, akiktől egy aggódó kispapa kért segítséget. Az egyenruhások sebességet mértek egy Pest vármegyei településen, amikor egy fehér autó lefékezett közelükben. A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette, az asszonynál ugyanis - a kiírtnál korábban - megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba. Nem láttak más megoldást, az út szélén szolgáló rendőrökhöz fordultak.

Az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták cuccukat, bevágódtak autóikba, feltolták a kék lámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé.

Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta

- 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.

Az alsó hangon is legalább 50 percben letudható távolságot 20 perc alatt abszolválták, útközben pedig előkészítették és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük. Mindnyájan fellélegeztek, amikor időben sikerült megállni a bejáratnál. A szentendrei rendőrök addig azonban egy tapodtat sem mozdultak, míg a kispapa - miután feleségét bekísérték - vissza nem ment hozzájuk és meg nem nyugtatta őket, hogy anyukát és kisfiát is gondjaikba vették az orvosok és ápolók.

A cikk azzal zárul, hogy a rendőrök nyugtázták a hallottakat, majd - a sebességhatárokat betartva - visszatértek eredeti felállítási helyükre.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×