eur:
391.14
usd:
364.06
bux:
67271.28
2024. április 10. szerda Zsolt
Metrószerelvény érkezik az M3-as metróvonal felújított Arany János utcai állomására az átadóünnepsége napján, 2023. március 20-án. Átadták a budapesti 3-as metró megújult Arany János utcai és Nyugati pályaudvari állomását; a felújítás költségeinek hozzávetőleg kétharmada uniós, egyharmada pedig hazai forrás.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A BKK is májust mond a felújított 3-as metró ügyében

A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Felhívták a figyelmet arra: hétfő délutántól hétköznaponként már újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között járnak a szerelvények, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem állnak meg, mert még zajlik ezeknek az állomásoknak a felújítása.

A még szükséges munkákat a hétvégi időszakban végzik el, de ezek mellett nem tartható fenn a metró folyamatos közlekedése,

ezért szombat-vasárnap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények, utóbbi csomóponttól Kőbánya-Kispestig pótlóbuszokkal kell utazni.

Mivel hétvégente a pótlóbusszal a Lehel tér és a Nagyvárad tér is elérhető, ilyenkor az M14-es és az M30-as állomáspótló járatok nem közlekednek, viszont a 34-es és a 106-os buszok - a hétköznapokkal megegyezően - a Göncz Árpád városközpont helyett a Lehel térig járnak.

A BKK emlékeztet arra, hogy a 3-as metró felújítása 2017 őszén kezdődött el. Az öt és fél éve tartó rekonstrukció során teljesen megújult a metróvonal infrastruktúrája: a többi között új vágányokat és kitérőket építettek be, kicserélték a biztosítóberendezéseket, és szigetelték az alagutakat is. Minden állomás új külsőt és belsőt kapott, valamint nagy hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre is: lifteket és ferde pályás felvonókat építettek be a mozgásukban korlátozottak segítésére, valamint taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozottak közlekedését.

A 3-as metró felújítása - várhatóan két hónap múlva - a Nagyvárad téri és a Lehel téri állomás megnyitásával fejeződik majd be, akkortól már minden nap a teljes vonalon közlekednek a szerelvények, és az összes állomást használhatják az utasok - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.11. csütörtök, 18:00
Marozsán Fábián
a tenisz-világranglista 37. helyezettje
Megszenvedték az amerikai tőzsdék az inflációs adatot

Megszenvedték az amerikai tőzsdék az inflációs adatot

Ma reggel az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően a délelőtti emelkedést nagyrészt visszaadták az európai tőzsdék, és Amerika is nagyobb mínuszban zártak, miután a délutáni amerikai inflációs adat a vártnál magasabb lett, melynek hatására tovább mérséklődtek a kamatvágással kapcsolatos várakozások: a dollár komoly erősödésbe kapcsolt, a tőzsdék pedig lefordultak. A magyar piac azonban a forint markáns gyengülése ellenére is jól állta a sarat, az OTP vezetésével a BUX új történelmi csúcsot ért el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×