eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Gyümölcslevet isznak a gyerekek a nyíregyházi Őzike Bölcsődében 2016. szeptember 22-én. A november elejéig tartó beszoktatási időszakban a 76 férőhelyes intézményben 48 új kisgyermeket szoktatnak a bölcsődéhez a gondozónők és a szülők segítségével.
Nyitókép: Balázs Attila

Czomba Sándor: március végéig igényelhető a bölcsődei támogatás

A kisgyermekes szülők 2023. március 31-ig pályázhatnak a legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatásra

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közölte, hogy támogatást azok a munkába visszatérő szülők kaphatják, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeküket a munkavégzés idejére nem önkormányzati fenntartású, családi vagy munkahelyi bölcsődében, illetve napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító szolgáltatóknál helyezik el.

A támogatás az óvodai nevelés megkezdéséig nyújtható, akár több gyermekre is.

Czomba Sándor emlékeztetett arra: a programnak köszönhetően az elmúlt években már több ezer szülő számára vált lehetővé az újbóli munkába állás,

a bölcsődei támogatással az elmúlt években már mintegy 10 ezren éltek.

Mint mondta: a kormány intézkedéseinek eredményeként - a bölcsődei támogatás mellett többek közt adómentesség biztosításával - folyamatosan javul a kisgyermekes nők munkaerőpiaci helyzete.

A 6 év alatti gyermeket nevelő nők foglalkoztatási mutatója 2010-hez képest már több mint 10 százalékpontot növekedett, amely hozzájárult ahhoz, hogy 2010-hez képest 1 millióval többen dolgoznak Magyarországon, a foglalkoztatottsági ráta pedig meghaladja az uniós átlagot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×