eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Lánchíd és a Sofitel Budapest Chain Bridge hotel. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Bontani kezdték Budapest egyik ikonikus belvárosi szállodáját

Teljesen új arculatot és belsőt kap a Lánchíd pesti hídfőjénél álló, 1982 épült egykori Atrium Hyatt. Az újranyitás dátuma egyelőre nem ismert.

A Lánchíd tőszomszédságában, a Lloyd-palota helyén negyvenegy évvel ezelőtt, 1982. június 19-én nyitotta meg a kapuit a vendégek előtt akkori nevén az Atrium Hyatt. A Zalaváry Lajos tervei szerint a Malév és a Pannónia Szálloda- és Vendéglátó Vállalat megbízásából született tízszintes, nyitása után 365 szobát magában foglaló épület az első hazai ötcsillagos hotelek egyike volt, később többször is tulajdonost váltott: előbb az Universale International Realitäten GmbH, majd 2017-ben az Orbis, végül pedig a miami központú Starwood Capital Groupon át a magyar Indotek Csoporthoz került – írja a 24.hu.

A cég már akkor bejelentette, hogy 2022-re három ütemben felújítják a hotelt, de a koronavírus-járvány miatt 2020 decemberében bezárták a szállodát. Eddig azonban csak az engedélyeztetést zajlott, a bontási munkálatoknak csak most láttak neki. A projekt egy május végi kormányrendeletnek köszönhetően kiemelt beruházás lett, a tervek szerint részleges emeleti szinttel, hét új felvonóval, valamint két mozgólépcsővel bővítik, a homlokzatból kiemelkedő sávok is eltűnnek majd, helyüket pedig szitanyomott felületű ablakok veszik át.

Az újranyitást követően az Accor lánc által üzemeltetett hotelben 350 szobát, illetve 15 apartmanlakosztályt találunk majd, a munkálatok alatt megszakítás nélkül működő kaszinó ezentúl is a helyén marad, visszatér a korábbi, Széchenyi tér felé néző terasz, a szálloda bejárata pedig a Dorottya utcai oldalra költözik.

A 2023 őszére befejeződő bontási munkák után elinduló átépítés hosszáról nincs még információ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×