eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Urnazárás az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án. Reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Iszonyatosan nagyot bukott az ellenzék vasárnap Szekszárdon

Haláleset miatt tartottak időközi önkormányzati választást Szekszárdon. A Fidesz-KDNP jelöltje főlényesen nyert.

2019-ben még csak 8 szavazattal nyerte a szekszárdi 4-es egyéni választókerületet a kormánypárti jelölt az akkori önkormányzati választáson.

Most vasárnap viszont elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok. Szollár Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje 719 szavazatot kapott, ami a voksok 58,27 százalékát jelenti - olvasható a valasztas.hu-n.

A helyi ellenzéki tömörülés jelöltje, Jantner Lászlóné, az Éljen Szekszárd színeiben 475-öt gyűjtött, ez kevesebb, mint 39 százalék. Amúgy ő indult 2019-ben is, amikor a voksok 46,6 százalékát szerezte meg.

A Mi Hazánk jelöltje 40 szavazatot kapott, ezzel 4 százalék alatt maradt.

A részvétel 45 százalékos volt, ami ilyen voksolások esetén magasnak mondható. Amúgy összesen 2745-en járulhattak volna az urnák elé.

Azért tartották ezt az időközi önkormányzati választást, mert a nyáron elhunyt Csillagné Szánthó Polixéna, helyi képviselő.

Ennek a választásnak komoly tétje volt, hiszen a Fidesznek szűk többsége volt a helyi képviselő-testületben, és mostantól maradt is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×