eur:
387.52
usd:
363.49
bux:
55589.52
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Urnazárás az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án. Reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Iszonyatosan nagyot bukott az ellenzék vasárnap Szekszárdon

Haláleset miatt tartottak időközi önkormányzati választást Szekszárdon. A Fidesz-KDNP jelöltje főlényesen nyert.

2019-ben még csak 8 szavazattal nyerte a szekszárdi 4-es egyéni választókerületet a kormánypárti jelölt az akkori önkormányzati választáson.

Most vasárnap viszont elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok. Szollár Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje 719 szavazatot kapott, ami a voksok 58,27 százalékát jelenti - olvasható a valasztas.hu-n.

A helyi ellenzéki tömörülés jelöltje, Jantner Lászlóné, az Éljen Szekszárd színeiben 475-öt gyűjtött, ez kevesebb, mint 39 százalék. Amúgy ő indult 2019-ben is, amikor a voksok 46,6 százalékát szerezte meg.

A Mi Hazánk jelöltje 40 szavazatot kapott, ezzel 4 százalék alatt maradt.

A részvétel 45 százalékos volt, ami ilyen voksolások esetén magasnak mondható. Amúgy összesen 2745-en járulhattak volna az urnák elé.

Azért tartották ezt az időközi önkormányzati választást, mert a nyáron elhunyt Csillagné Szánthó Polixéna, helyi képviselő.

Ennek a választásnak komoly tétje volt, hiszen a Fidesznek szűk többsége volt a helyi képviselő-testületben, és mostantól maradt is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Rupert Murdoch lemondott, fiára bízta a Fox és a News Corporation irányítását

Rupert Murdoch lemondott, fiára bízta a Fox és a News Corporation irányítását

Rupert Murdoch médiamogul, aki Ausztráliától az Egyesült Államokig terjedő globális birodalmat épített, lemondott a Fox Corporation és a News Corporation elnöki tisztségéről. Ezzel hét évtizedes médiaipari karrierje ért véget. Fia, Lachlan Murdoch veszi át a News Corporation elnöki tisztségét, és továbbra is betölti a Fox elnöki és vezérigazgatói szerepét. A lépés várhatóan megszilárdítja Lachlan pozícióját a médiakonglomerátum vezetőjeként, és véget vet a Murdoch-családon belüli utódlással kapcsolatos találgatásoknak - írja a Reuters.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 21. 17:51
2023. szeptember 21. 17:39
×
×
×
×