eur:
385.29
usd:
354.99
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A kétszeres olimpiai és 15-szörös világbajnok kenus, Kolonics György szobra a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia helyszínén a Fejér megyei Sukorón, az akadémia alapkőletételi ünnepségének napján, 2021. november 25-én. Az új létesítmény a Velencei-tavi kajak-kenu és evezőspálya mellett épül meg.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Így áll most a Velencei-tó legnagyobb beruházása

Ütemesen készül a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia komplexuma.

A tervek szerint 2024 harmadik negyedévében adhatják át a Velencei-tó partján, Sukorón épülő Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémiát, amely a már meglévő kajak-kenu és evezőspálya mellett épül.

Az utánpótláskorú versenyzők számára kollégiumi férőhelyek létesülnek, hogy egyéni tanrend szerint tanulhassanak. A Magyar Építők helyszíni beszámolója szerint ezek az épületek már az építési területen magasodnak, de még nincsenek készen. Jelenleg zajlik az uszoda építése: az alaplemez készül és elkezdték a pincei függőleges szerkezetek építését is.

A 3500 négyzetméter alapterületű uszodában helyet kap majd

  • egy 50*25 méteres versenymedence
  • és egy 16*8,5 méteres tanmedence,
  • a pinceszinten a gépészet,
  • illetve a földszinten és az emeleten a kiszolgálóhelyiségek.
  • A versenymedencéhez egy kisebb lelátó is készül majd.

Egy másik épületben lesz a mérési központ, egy fedett tesztpálya. Az udvaron sportpályák létesülnek majd.

Forrás: Magyar Építők
Forrás és további fotók a beruházásról: Magyar Építők

Egy csónaktároló épület megvalósítása is szerepel a tervek között – benne belső medencével a hajós edzésekhez -, ám ez még tervezés alatt áll.

A létesítmény bruttó 55 milliárd forintból valósul meg, az állam fogja üzemeltetni.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Elítéltekkel töltik fel a fegyveres erőket az ukránok, törnek előre az oroszok Kelet-Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Elítéltekkel töltik fel a fegyveres erőket az ukránok, törnek előre az oroszok Kelet-Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Már több mint háromezer elítélt kérte a büntetés letöltése alóli feltételes szabadlábra helyezést, hogy részt vegyen Ukrajna védelmében - hozta nyilvánosságra Olena Viszocka igazságügyi miniszterhelyettes egy keddi tévéműsorban. A tisztségviselő szavai szerint ez a szám megfelel a tárca előzetes várakozásainak. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a törvényi korlátozások miatt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a jelentkezők közül hányan felelnek meg a követelményeknek. A brit védelmi minisztérium kiadta napi jelentését, amelyben arról számolnak be, hogy miközben a Harkivnál nyílt frontvonalra koncentrál a közvélemény, addig az orosz alakulatok folyamatosan törnek előre Donyeck megyében. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×