eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Gazdálkodási Kara Innovációs és Tudásközpontja az avatás napján, 2019. október 11-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Spórolás: a BGE vécéiben, mosdóiban nem lesz meleg víz

A Budapesti Gazdasági Egyetem épületeiben az irodákat és a tantermeket 18-20 fok közé fűtik majd fel, míg a közlekedőkben, a mellékhelyiségekben és az összes többi helyiségben 18 fok lesz - erről tájékoztatták a hallgatókat.

Az online oktatás miatt (a BGE levelezős hallgatóinak egy része még mindig online tanul) nem használt tantermekben, munkaidőn kívül pedig az összes oktatási épületben 15 fok lesz, ezt a hőmérsékletet azonban az oktatás és a munkaidő kezdetére 18-20 fok közé emelni - kapták a tájékoztatást hétfő reggel a hallgatók.

Az Eduline arról is ír, hogy a körlevél szerint a sportolásra használt termek hőmérsékletét szintén 18 fokra állítják majd be - tudta meg az Eduline.

Az egyetem mosdóiban elzárják a meleg vizet – ahogy fogalmaznak: "a WC, mosdó helyiségekben a használati melegvíz szolgáltatás megszűnik”. A kollégiumokban annyi korlátozás lesz, hogy az ottani zuhanyzókban is

38 fokra állítják be a meleg vizet.

Ahogy arról az Infostarton már beszámoltunk a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának kommunikációs vezetője szerint az egyetem előadótermében előírt 18 fok nem "elképesztően tragikus dolog" az oktatás minőségére nézve, de ebben a hőmérsékletben aludni, élni "az azért kicsit túlzásnak tűnik.

Arról is írtunk, hogy az NKE-n december közepétől február elejéig a legtöbb kollégium zárva tart, sőt január 9-ig az egyetemi épületek zöme is. Az uszodát bezárják december 19. és január 31. között, az épületek díszkivilágítását este 9 órakor lekapcsolják, a kézszárítók és világítótestek felét le kell kapcsolni, és nem lehet többé “a saját használatú eszközöket” az egyetemi hálózatról tölteni.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×