eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Budapest Forum - konferencia a háborúról és a klímaváltozsáról

Szeptember végén kétnapos nemzetközi konferenciát lesz Budapesten az ukrajnai háborúról és annak hatásairól, az energia- és klímaválságról. A tanácskozást a fővárosi önkormányzat, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete közösen szervezi.

A "Budapest Fórum a Fenntartható Demokráciák építéséről" című rendezvényt szeptember 21-22-én tartják.

A tanácskozáson magyar és külföldi szakértők, aktivisták, döntéshozók és újságírók beszélgetnek azokról a társadalmi kérdésekről, amelyeket "a demokratikus és névleg demokratikus országok állampolgárai a bőrükön is érezhetnek".

A mintegy száz szakértőt felsorakoztató kétnapos esemény

célja, hogy Budapest újra felkerüljön a régió progresszív szellemi térképére

- írták közölték a tanácskozás szervezői.

A fórumon foglalkoznak majd Oroszország Ukrajnában vívott háborújával és annak hatásaival, a világszerte aktuális energiaválsággal, valamint a demokráciák kihívásaival a populizmus korában. Téma lesz még a fake news mint mainstream jelenség, valamint szóba kerülnek az államilag finanszírozott dezinformációs kampányok és hatékony ellenintézkedések.

A konferencia vendége lesz Nikola Dimotrov, Észak-Macedónia korábbi miniszterelnök-helyettese, Jamie Fly, a Szabad Európa Rádió washingtoni vezetője, Szergej Gurijev közgazdász, a Science Po rektora, Nina Hachigian, Los Angeles nemzetközi ügyekért felelős alpolgármestere, Ivan Krastev politológus, a bécsi Humán Tudományok Intézetének munkatársa, Borislav Sandov bolgár miniszterelnök-helyettes, Radosław Sikorski lengyel európai parlamenti képviselő és Rafał Trzaskowski, Varsó polgármestere - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

A konferenciát Karácsony Gergely főpolgármester nyitja meg.

Címlapról ajánljuk
Ritka bolygótáncot fedeztek fel csillagászok

Ritka bolygótáncot fedeztek fel csillagászok

A rezonáns bolygórendszerek azonosítása azért rendkívüli jelentőségű, mivel a rendszerek kialakulásáról és a közvetlenül azt követő időszak fejlődéséről árulnak el fontos információkat a kutatóknak. Az eredmény magyar szakemberek munkáját is dicséri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×