eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A rajtrács a mogyoródi Hungaroringen, miután felavatták az újraaszfaltozott pályacsíkot 2016. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Nagyot ugrott a Forma-1 bevétele

Óriásit kaszált a Liberty Media, amely Stefano Domenicalival elmagyarázta, mi ennek az oka.

Az év első negyedévében kétszeresére – 360 millió dollárra – nőtt a bevétel 2021-hez képest, így összességében az első félévben 62 százalékkal több pénz folyt be az F1 kasszájába - írta a pénzügyi jelentés alapján az Origo.

Az idei 1,1 milliárd dolláros bevétel elsősorban a promóciós összegekből, a médiajogokból és a szponzori díjakból áll: ez 464-ről 628 millió dollárra nőtt. Utánuk következik a csapatok befizetése általi bevétel, amely a tavalyi 308-ról 368 millió dollárra növekedett.

„A versenyek promóciós bevétele a rendezvények eltérő összetételéből származó magasabb díjak és a szerződéses díjemelések miatt nőtt. A médiajogok az F1TV-előfizetések növekedése, valamint az új és megújított szerződéses megállapodások alapján megemelkedett díjak miatt nőttek. Az új támogatóknak köszönhetően pedig a szponzori bevétel is emelkedett – indokolta az egyes elemek növekedését a Liberty Media a jelentésében, majd a koronavírus-járvány enyhülését is megemlítette magyarázatként a Forma-1 tulajdonosa.

„A 2022-es szezon továbbra is rekordokat döntöget, mivel izgalmas eseményeket és kiszámíthatatlan eredményeket láthatunk a pályán – ezt már Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója nyilatkozta a témában. – Személyesen és egyéb platformjainkon vonzzuk a rajongókat, ezzel pedig előrelépést teszünk a csapatokkal, a versenyszervezőkkel, az FIA-val és az üzleti partnerekkel együtt azon célunk felé, hogy 2030-ra elérjük a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást."

A cég amúgy a 2022-es idény első felében az F1 rekordszámú látogatottságot ért el mind a lelátón, mind a Paddock Clubban.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×