eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Detail of a gas meter, showing how much gas a property has used.
Nyitókép: Thomas Faull/Getty Images

Kalkulátorral és kisokossal állt elő az MVM

Sok kérdésre választ kínál a szolgáltató.

A csütörtökön megjelent új rendelet értelmében augusztustól az átlagfogyasztás szintjéig valamennyi magyar háztartás továbbra is a korábbi áron kapja az energiát, és az átlagfogyasztás fölötti részre vonatkoznak az új tarifák. A rendelet a földgáz esetében havi 144 köbméteres, a villamos energiánál havi 210 kilowattórás sávot határozott meg.

Az áram esetében 2523 kWh/év fogyasztásig 36 forintért kapják a fogyasztók kWh-ként az áramot, e fölött pedig 70 forint 10 fillérért. A valós, tehát a versenypiaci ára az áramnak 268 forint 90 fillér.

A földgáznál a kedvezményes tarifa az 1729 köbméter/év fogyasztásnál 102 forint köbméterenként, fölötte 747 forint, a valós piaci ár pedig 1020 forint

Az MVM oldalán kalkulátorokat tettek közzé, amelyek segítségével mindenki kiszámolhatja az augusztustól esedékes árakat a fogyasztása alapján.

A társaság a részletes információk menüpont alatt a leggyakoribb kérdéseket válaszolja meg. Kiderül, hogy mi vonatkozik a többgenerációs családi házakra, ahol egy mérő van, lesz-e külön leolvasás, lehet-e most diktálni és mi vonatkozik az előre fizetős mérősökre.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×