eur:
392.7
usd:
365.88
bux:
66790.65
2024. április 26. péntek Ervin
Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án.
Nyitókép: Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten. MTI/Balogh Zoltán

Így reagáltak az ellenzéki pártok a rezsicsökkentésre

Az ellenzéki pártok szerint a rezsicsökkentés korlátozása annak a bizonyítéka, hogy a Fidesz hazugsággal nyerte meg a választást, és ennek árát most az emberekkel fizetteti meg.

A Demokratikus Koalíció szerint a törvénytelen és alkalmatlan Orbán-kormány brutális rezsiemelést jelentett be, vagyis páros lábbal beleszállt a magyarokba – fogalmazott sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs, a párt országgyűlési képviselője és szóvivője. "Emlékezzünk rá, hogy Németh Szilárd évekig hazudozott boldogságtól vagy talán pacaltól csillogó arccal arról, hogy az állítólagos nagylelkű kormány mit meg nem tesz a magyarokért. És valójában mit is tettek? Loptak, csaltak, hazudtak,

így lett mára két számjegyű az infláció,

ezért vannak adóemelések és megszorítások, és ezért fognak hétszeres árat fizetni a magyarok a földgázért" – mondta a DK szóvivője.

Az LMP szerint "a rezsicsökkentés csökkentése" azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormánynak nincs szociálpolitikája. Erről Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke és országgyűlési képviselője beszélt sajtótájékoztatóján. "Vannak olyan háztartások, rászoruló alacsony jövedelmű családok, akiket innentől kezdve nem véd a kormány a rezsiárak felrobbanásától, hiszen ők lehetnek átlagfogyasztás felett, rájuk semmilyen további kedvezmény vagy védelem nem fog vonatkozni" – mondta az LMP képviselője.

A Jobbik szerint Orbán Viktor "szemrebbenés nélkül hazudott" a választások előtt azért, hogy megőrizze a hatalmát, és

a "fideszes hazugságok árát" pedig most a tisztességes magyar emberek fizetik meg.

Az MSZP egy tiltakozó mintalevelet tett közzé a rezsicsökkentés korlátozása miatt, és azt kéri a szimpatizánsaitól, hogy küldjék el a kormánypártok országgyűlési képviselőinek.

A Párbeszéd úgy fogalmazott, hogy "Orbán rezsihazugságának árát a magyar emberek fizetik meg."

A Momentum a rezsicsökkentés kivezetésének tartja az intézkedést, a Mi Hazánk pedig tüntetéseket szervez a megszorítások ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×