eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

A rendőrség próbálja szabaddá tenni a Margit hidat a 4-es és 6-os villamosok számára

Kedd este is akadályozták a 4-es és 6-os villamosok forgalmát a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakozók a fővárosban, a Margit hídon. A rendőrök kora este ismét felszólították a demonstrálókat a villamospálya szabaddá tételére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden kora este a rendőrség honlapján azt írta: a villamosközlekedés helyreállításáért és a közlekedés biztonságáért a rendőrök felszólítják a Margit hídon a gyülekezés résztvevőit, hogy hagyják el a síneket.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapja szerint nem sokkal 11 óra után állt le a 4-es és 6-os villamosok közlekedése a Mechwart liget és az Oktogon között. A BKK az 1-es (kisföldalatti) és a 2-es metró igénybevételét ajánlotta.

A kata módosítása ellen tüntetők délelőtt a Kossuth téren gyülekeztek, majd a Margit hídra vonultak, és ott azóta is akadályozzák a forgalmat. Rövid ideig az Erzsébet hídon is elfoglalta a belső sávokat demonstrálók egy csoportja, de ott már zavartalan a forgalom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×