INFORÁDIÓ 
2019. december 7. szombat
Ambrus

kata

2019.11.14. 16:35

Változások jöhetnek a kedvelt adófajtában

Vizsgálni fogja a szaktárca a kisadózó vállalkozások tételes adózásának (kata) gyakorlatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslataival együtt, mivel egyetértenek abban, hogy sem a versenyképesség rontása, sem a visszaélések elősegítése nem volt célja ezen adónem elindításának - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MKIK elnökségi ülését követően.
2019.09.25. 06:00

Vége az evának, íme a menekülési útvonalak

Az adótanácsadó szerint többségében a kisadózó vállalkozások tételes adóját, vagyis a katát fogják választani azok a vállalkozások, amelyek most még a jövőre megszűnő eva szerint adóznak.
2018.12.01. 11:40

Adóváltozásokkal indul a december

December elsejétől ötszázmillióról egymilliárd forintra nő a kisvállalati adó (kiva) belépési határa - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium közleményében. Jövőre a legkisebb vállalkozások áfamentessége is nő.
2018.07.11. 10:52

Felével emelkedhet egy fontos adó

Jövőre még nem változik a kisadózó vállalkozások tételes adója, de az MKIK elnöke szerint szükség lenne az emelésre.
2018.06.10. 09:00

Buktatókkal járhatnak a kisadók, érdemes figyelni

Egyre népszerűbbek a kisadók, mérnökök, programozók, fodrászok, ügyvédek ezrei választják a kisadók valamelyikét, pedig azok nem minden kockázattól mentesek. Súlyos büntetésekben mérhetők a következmények, akár az adózó, akár a neki jövedelmet juttató vállalkozás számára.
2017.12.27. 18:45

Fontos határidőre figyelmeztetik a vállalkozókat

December 31-én három – a vállalkozásoknak jelentős adómegtakarítást eredményező – választási határidő jár le. Az év utolsó napjáig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), - ha már január elsejétől ezen igen kedvező adózási módok egyike szerint kíván adózni a vállalkozó - illetve az alanyi mentesség az áfában. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy 2017. december 31-én éjfélig az erre vonatkozó nyilatkozatot el kell juttatni az adóhivatalnak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2017.11.27. 06:06

Jól járhatnak a katás adózók jövőre

Várhatóan tovább emelkedik az alanyi adómentesség árbevételi határa jövőre, aminek köszönhetően még több mikro- és kisvállalkozás lesz jogosult áfamentes számlát kiállítani. Bár a tervezett változás nem a kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) szabályait érinti közvetlenül, hatása a katás adózási formát választók körében lesz a legerősebb – hangsúlyozta Dr. Bacskó László, a Vállalkozók Fóruma online portál szakértője és a Bacskó Ügyvédi Iroda vezetője.
2017.08.30. 06:38

Sláger lett az új adózási forma

Az idén majdnem ötvenezren választották a kisadózó vállalkozások tételes adóját, a katát, a hazai vállalkozói szféra mintegy egynegyede már így teljesíti közteherviselési kötelezettségeit - írta szerdai számában a Magyar Idők.
2017.05.05. 07:38

Vonzó az alacsonyabb közteher

Az elmúlt hónapokban nagyjából negyvenezer gazdasági szereplő jelentkezett, hogy ezentúl a kata vagy kiva rövidítéssel illetett módszerrel fizethessen adót.
2016.12.23. 15:23

Kata az év végéig vár

Érdemes december 31-ig átgondolni a katára (kisadózó vállalkozások tételes adója) váltást, mivel jövőre duplájára, 12 millió forintra nő a bevételi értékhatár - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2016.12.16. 10:46

Katások, figyelem! Jogvesztő határidő közeleg

Nem választhatja tovább a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) az a kisvállalkozó, aki az évet 100 ezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárja; az év végéig azonban még rendezhetik adótartozásukat a katások - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018