eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: NIF Zrt.

Balatoni Bringakör: keményebb dió, mint egy új autópálya

Fejleszti a Balatoni Bringakört a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A beruházás kapcsán egy 20 éves útvonalat kellett felülvizsgálni, a fő cél, hogy biztonságosabb és komfortosabb legyen a kerékpárút.

Kiss Boglárka szóvivő érdeklődésünkre kifejtette: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő 2017-ben kapta meg feladatául a kerékpáros fejlesztéseket, látványos munkára, kivitelezésre 2019-ben került sor elsőként. Mint jelezte, kerékpárutat fejleszteni sok szempont bonyolultabb feladat, mint mondjuk új nyomvonalon autópályát építeni, mert – bár területeket kell kisajátítani – nem feltétlen zavarják a már meglévő városi környezetet, az ott lakók életét. Egy kerékpáros fejlesztésnél viszont muszáj akár több esetben is beavatkozniuk már meglévő útvonalakba.

A Balatoni Bringakör esetében például egy 20 éve kijelölt útvnalat kellett fölülvizsgálnia a NIF-nek, megtalálva az ideális nyomvonalat, ahol a kerékpárosok biztonságosan és komfortosan közlekedhetnek. Kiss Boglárka megjegyezte, hogy a Bringakörnek nem a teljes területén dolgoznak, de jelentős fejlesztéseik vannak: a tavalyi évhez képest az idei szezon kezdetére 40 kilométeren újult meg.

Májusig 108 kilométeren, az év végéig összesen 114 kilométeren haladhatnak korszerűbb úton a biciklisek.

Igyekeztek az ideális íveket megtalálni és lehetőség szerint a kényes, balesetveszélyes kanyarokon változtatni – fogalmazott a szóvivő, megjegyezve, hogy még mindig maradt közel 90 kilométer, amihez egyáltalán nem nyúltak hozzá, de a tervezési fázisban ezek esetében is cél lesz, hogy a kanyarok biztonságosabbak legyenek.

NIF Zrt.
NIF Zrt.

Manapság egy (készülő) kerékpárút esetében a legfőbb szempont, hogy minél biztonságosabb legyen, hiszen folyamatosan növekszik az érdeklődés a biciklizés iránt meg egyre többen használnak nagyobb sebességű kerékpárokat. Kiss Boglárka szerint nem vitás, ha valaki biciklizik, akkor

a legfontosabb, hogy az autós forgalomtól a lehető legjobban elszeparált kerékpárúton tehesse,

ami a Balatoni Bringakör esetében – a már meglévő adottságok miatt – nem mindig megvalósítható. Ahol mégis osztozni kell az autós forgalommal, ott nagyon egyértelműnek kell lennie a felfestésnek és a táblázásnak. De a kerékpárút lehetséges szélesítése is fontos szempontnak kell lennie a tervezés során – tette hozzá.

Kiss Boglárka végül azt is tisztázta, hogy a NIF-nek addig van dolga egy útszakasszal, függetlenül hogy közútról, vagy kerékpárútról van szó, amíg azon munkálatokat végez. Ha tehát megtörténik a műszaki átadás és a forgalomba helyezési eljárás, onnantól kezdve valaki más – például a Magyar Közút vagy egy önkormányzat – veszi át az út kezelését, és válik feladatává annak tisztán tartásáról gondoskodnia.

NIF Zrt.
NIF Zrt.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×