eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Rick Santorum volt republikánus amerikai szenátor beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.
Nyitókép: Rick Santorum volt republikánus amerikai szenátor MTI/Koszticsák Szilárd

"Harcolni kell a gyermekeinkért a Gonosz ellen" – felszólalók a CPAC-en

Az istenbe vetett hiten, a hazán és családon alapuló értékek mellett álltak ki CPAC Hungary budapesti rendezvényének felszólalói, Rick Santorum és Kovács István, és ezt hangsúlyozta videóüzenetében Nigel Farage és Eduardo Bolsonaro is.

"A baloldal gonosznak állítja be a nyugati civilizációt, és elkötelezett az egyház és a családok lerombolása mellett. A romboló hazugságok nem élhetik túl az igazság feltárását" - hangsúlyozta Rick Santorum volt republikánus szenátor.

Az egykori amerikai elnökjelölt szerint a mai világ embere a saját örömeire koncentrál, és szabadsága korlátainak tekinti a házasságot és a gyermekvállalást. Rick Santorum egyetértett Orbán Viktor azon gondolatával, hogy a hitet prioritásként kell kezelni.

"Harcolni kell a gyermekeinkért a Gonosz ellen, és gratulálok Magyarországnak, hogy az igazság bátor kimondásával támogatják a családokat és az egyházat.

Azok a társadalmak, amelyeknek nincs nemzeti identitásuk, gyermekeik, semmilyen csatában sincs esélyük"

- mondta az amerikai republikánus politikus.

Kovács István, a CPAC Hungary rendezvényt az Amerikai Konzervatív Unióval közösen tető alá hozó Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arról beszélt, hogy míg az Egyesült Államokban Donald Trump elnök "megbuktatása" óta üldözik a szólás- és vallásszabadságot, valamint a hazafiságot, Európában még rosszabb a helyzet.

"Miközben háború és válságok vannak, Brüsszelben arra sem képesek, hogy felismerjék, mi az európai érdek. Erős, kompetens, cselekvőképes Európa kellene, de ettől messze vagyunk, ez látszott a migrációs válságban és a pandémia idején is. Multinacionális vállalatok, a szilíciumvölgy urai, a globális politikai elit, nemzetközi szervezetek mind részesei egy szentségtelen szövetségnek, amelynek célja lebontani civilizációnk alappilléreit, a hitet, családot és a nemzetet. Ellenfeleink szervezett hálózatként működnek világszerte" - fejtette ki Kovács István, aki szerint össze kell fogni a baloldal ellen.

A fórumot videóüzenetben üdvözölte Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt volt vezetője, aki fantasztikusnak nevezte a Magyarország által elért eredményeket, az Orbán Viktor által vezetett Fidesz egymás utáni negyedik választási győzelmét.

"Mindannyiunknak együtt kell működnünk. Talán vannak közöttünk eltérő álláspontok, például Oroszországgal kapcsolatban, de a közös értékeinkre kell koncentrálni"

- jelentette ki Nigel Farage.

Szintén videóüzenetet küldött a CPAC Hungary résztvevőinek Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház tagja, az államelnök fia. "A CPAC remek szerveződés arra, hogy bázisa legyen vitáknak arról, hogy hol tartanak a konzervatívok, hogy felidézzük a múltat és hagyományainkat és előre nézzünk. Magyarországon, Brazíliában és néhány más országban kiemelten erősek a konzervatívok, de az igazságot mindenkinek, mindenhol el kell mondanunk" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×