INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

bálna

cpac

orbán viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.

Orbán Viktor 12 pontja a CPAC-en: ha te vagy a legjobb, akkor győzhetsz

Infostart

A budapesti konzervatív konferencián a miniszterelnök elmondta, miért fognak győzni "legközelebb is". Kihirdette a balliberális progresszió elleni sikeres harc 12 pontját.

Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt a CPAC Hungary 2022 konzervatív konferencián a Bálnában csütörtökön Budapesten.

"Egy hónapja nyertük meg a zsinórban a negyedik választásunkat, és néhány napja alapítottam meg az ötödik keresztény, konzervatív kormányomat. (...) Mi, magyarok joggal érezhetjük úgy, hogy

a szavaink mögött van fedezet"

- fogalmazott a kormányfő.

Felidézte, hogyan irigyelték régen a nyugati demokratikus vitakultúrát, míg nekünk "a Csernobil sorozatban látott" világból jutott negyven hosszú év.

Ezután arra tért rá, "hogyan győztünk" a kommunisták, majd a liberálisok, ezt követően pedig az ellenük összefogott világgal szemben, és hogyan fognak győzni legközelebb is, mert ahogy a fradisták is mondják: "még, még, még, ennyi nem elég!".

A csata szerinte "kihozza mindenkiből a legjobbat, és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz".

"Ha te vagy a legjobb, akkor győzhetsz" - tette hozzá.

Felidézte, "30 éve" itt is a baloldal volt hatalmon, az államgépezet azon volt, hogy bebetonozza a hatalmát.

"Egy woke világban nőttünk fel, egy mindennapi diktatúrában"

- mondta aztán.

A nyolcvanas években aztán úgy döntöttek, "elég volt", "a szovjetek ki, a kommunisták le".

Tévedtek azonban a rendszerváltozáskor, mert a liberálisok és a konzervatívok paktumot kötöttek, majd a liberálisok a posztkommunistákkal álltak össze, két vállra fektetve a jobboldalt - idézte fel 1994 eseményeit Orbán Viktor.

Aztán 2002-ben az történt, ami Amerikában Donald Trump kormányzása után: "kiválóan kormányoztunk, de a baloldal mocsara lehúzott bennünket", ezt követően a baloldal pedig elköltötte az emberek pénzét, etnikai alapú gyilkosságok borzolták a kedélyeket, a rendőrség a minimális rendet sem volt képes fenntartani. "Kedves amerikai barátaim, azt hiszem, már önök is láttak ilyet" - szólt közönségéhez. "Ha baloldali kormány kerül hatalomra, a történet szinte mindig ugyanez" - mondta még.

2010-ig aztán meghirdették a reconquistát, "visszatértek", ebbe beletettek 8 évet, "a recept elkészült".

Tizenkét pont

Szerinte

12 pontból áll a progresszió legyőzésének nyílt, "szabadon felhasználható" receptje:

 1. a saját szabályaink szerint kell játszani, nem szabad elfogadni a mások által írt utat, "aki az ellenfelei szerint játszik, bizonyosan veszíteni fog"
 2. nemzeti ideológia: a választók oldalán kell maradni, "a választók azt mondták, Viktor, építsd fel azt a falat, három hónap múlva állt a fal, nem kell ezt túlgondolni"
 3. nemzeti érdek a külpolitikában, "Hungary first". "Itt van a szomszédban zajló háború. Oroszország az agresszor, Ukrajna védekezik. De minket a honvédség véd meg és a NATO."
 4. legyen médiánk: el kellene különülnie a politikának és a médiának, de ez a nyugati baloldalon sem történik így
 5. leplezd le az ellenfeleid szándékát - "ki lenne a nagyobb tabudöntögető, mint Donald Trump. Nem a ma, hanem a holnap tabuit kell ledönteni", példaként említette Orbán Viktor "az LMBTQ-lobbi szándékainak leleplezését"
 6. olyan politikát kell folytatni, amellyel az ellenfél is jól jár
 7. ne szorulj ki a szélére - "meg kell adni az Istennek, ami az Istené, a császárnak, ami a császáré, és a természettudománynak, ami a természettudományé"
 8. minden nap olvasunk - "minden nap kijelölök egy napot, amikor olvasok", fogalmazott Orbán Viktor. "A spin-doctor egy hasznos állatfajta, de megérteni a politikát a politikacsinálóknak kell"
 9. legyen hited, a hit hiánya veszélyes
 10. keress barátokat - "mi, magyarok képesek vagyunk a legkisebb ügyekben összeveszni egymással, aztán csodálkozunk, hogy az ellenfelek bekerítenek bennünket. Azt keressük, hol vannak a közös pontok!" Orbán Viktor példaként hozta a Vatikánt, amellyel egy sor kérdésben egyetért, de mást gondolnak az illegális migrációról
 11. építs közösségeket
 12. építs intézményeket, "amelyek a politika felől értelmezhetőek, az intézmények velünk maradnak".

"Nincs csodafegyver, csak meló van. (...) Köszönöm, és sok szerencsét" - zárta angolul szavait a miniszterelnök részben amerikai hallgatósága előtt.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018