eur:
389.61
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás: a szlovák házelnök elnézhette a naptárat

Az államtitkár reagált Boris Kollár szavaira.

Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke egy televíziós vitában arról beszélt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök segítségével Szlovákia feldarabolására készül.

A Család Vagyunk jobboldali populista párt elnöke és alapítója szerint az orosz agresszió olyannyira átrendezheti az európai békerendszert, hogy azt kihasználva Orbán Viktor „felparcellázhatja” az országot.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán reagált az elhangzottakra.

"A Szlovák Nemzeti Tanács elnöke valószínűleg elnézte a naptárat, tisztelettel felhívjuk Boris Kollar figyelmét arra, hogy a XXI. században élünk."

Menczer Tamás kiemelte: az elmúlt évtizedben "mi nagyon sokat dolgoztunk azért", hogy Magyarország és Szlovákia együttműködése folyamatosan fejlődjön, és azzal mindkét ország jól járjon.

"Szép eredményeket értünk el együtt, és készen állunk arra, hogy kapcsolatainkat tovább építsük az Európai Unió keretein belül, melynek már régóta mindketten tagjai vagyunk" - fogalmazott az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×