eur:
393.47
usd:
368.12
bux:
65986.87
2024. április 24. szerda György
Építési terület az Országház és a Margit híd közötti pesti alsó rakparton 2021. augusztus 18-án. Három fázisban újul meg a pesti alsó rakpart: az elsőben a Margit híd és a Kossuth tér közötti rész. A második szakaszban Budapest egyik legveszélyesebb főnyomócsövének rekonstrukcióját végzik el, míg a harmadikban valósul meg a RAK-PARK projekt, amelyet a kormánnyal közösen valósít meg a főváros.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Hétfőtől újra járható a pesti alsó rakpart

A BKK közölte azt is, hogy a közeljövőben hogy alakulnak a környék felújításai.

Április 11-étől, hétfőtől ismét megnyílik a gépjárműforgalom előtt a pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták: hétfő reggel 6 órakor megnyílik a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint mindkét irányba használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, mivel kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.

A BKK beszámolt arról is, hogy az idősebb Antall József rakparton és a Jane Haining rakparton befejeződött ivóvízvezeték-építési munkák után a Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között) április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag ez év negyedik negyedévében fejeződik be.

Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan júliusban indulnak a munkák - ismertették.

Hozzátették: az Apáczai Csere János utcában még a tavasszal kezdődhet a távhővezeték-építés, a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás folyamatban van, várhatóan áprilisban kötik meg a vállalkozási szerződést. A beruházás lebonyolítója a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×