INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

bkk

rakpart

alsó rakpart

pesti alsó rakpart

Építési terület az Országház és a Margit híd közötti pesti alsó rakparton 2021. augusztus 18-án. Három fázisban újul meg a pesti alsó rakpart: az elsőben a Margit híd és a Kossuth tér közötti rész. A második szakaszban Budapest egyik legveszélyesebb főnyomócsövének rekonstrukcióját végzik el, míg a harmadikban valósul meg a RAK-PARK projekt, amelyet a kormánnyal közösen valósít meg a főváros.

Hétfőtől újra járható a pesti alsó rakpart

Infostart / MTI

A BKK közölte azt is, hogy a közeljövőben hogy alakulnak a környék felújításai.

Április 11-étől, hétfőtől ismét megnyílik a gépjárműforgalom előtt a pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták: hétfő reggel 6 órakor megnyílik a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint mindkét irányba használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, mivel kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.

A BKK beszámolt arról is, hogy az idősebb Antall József rakparton és a Jane Haining rakparton befejeződött ivóvízvezeték-építési munkák után a Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között) április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag ez év negyedik negyedévében fejeződik be.

Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan júliusban indulnak a munkák - ismertették.

Hozzátették: az Apáczai Csere János utcában még a tavasszal kezdődhet a távhővezeték-építés, a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás folyamatban van, várhatóan áprilisban kötik meg a vállalkozási szerződést. A beruházás lebonyolítója a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018