eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: BAHART

Vízre tették az első újépítésű balatoni kompot – képek

Az új kompok-hajók – a hajozas.hu információi szerint – még 2022-ben megérkeznek a Balatonra. Összesen 2 db 45 méteres új komp és 2 db 35 méteres katamarán hajót vásárol a Balatoni Hajózási Zrt. 5,7 milliárd forint értékben.

A lap felidézi, hogy a komáromi SAM Shipbuilding and Machinery a.s vállalat nyerte el a Balatoni Hajózási Zrt. 2020 novemberében indított 15,9 millió euró értékű nyílt európai uniós közbeszerzési pályázatát.

Az 1898-ban alapított komáromi hajógyár fél évszázadon át volt a keleti blokk egyik legjelentősebb hajóépítő és javító helye. A statisztikai kimutatások alapján mintegy 1800 hajót gyártottak itt az idők folyamán.

A kormány támogatásának köszönhetően, a BAHART jelenlegi flottájának megújítása elkezdődött. A beruházás a hajózási társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának első üteme. Az új járművek a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel rendelkeznek majd, kiemelt cél, hogy európai színvonalú szolgáltatást biztosítsanak az utasoknak.

A komáromi hajógyár feladata lesz a hajók leszállítása a Sió folyón keresztül, ami komoly logisztikai és koordinációs feladatot jelent majd. A kész hajók átadására a Balatonon kerül majd sor. A kompok Szántódrév és Tihanyrév közlekednek majd.

Az első, már vízre tett kompról a hajozas.hu oldalon láthatnak képeket.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×