eur:
388.95
usd:
361.95
bux:
68638.95
2024. május 8. szerda Mihály
Egészségügyi alkalmazott egy antigén gyorstesztet elemez a torinói Cottolengo kórházban, ahol megkezdték a dolgozók és a látogatók tesztelését a koronavírussal fertőzött személyek kiszűrésére 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Kiderült, mennyi covidos van az Ukrajnából érkező menekültek között

Nem ez a jellemző betegség.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának válasza alapján az rtl.hu azt írta, hogy az úgynevezett befogadópontokon mindenkit tesztelnek, és hogy március 9-ig 5 ezer elvégzett tesztből 69 lett pozitív, ami kevesebb, mint 1,5 százalékos arány.

Egy beregsurányi önkéntes orvos arról számolt be, hogy ők jellemzően azokat szűrik koronavírusra, akiknek felsőlégúti panaszaik vannak. Ám nem ezek a jellemző betegségek az érkező menekülteknél, inkább a megfázás, valamint a gyomorpanaszok (hányás, hasmenés) a gyakoriak.

A Máltai Szeretetszolgálat egyik szakembere arra figyelmeztetett, hogy TBC és más fertőző betegségek is előfordulhatnak az érkezőknél.

Póta György házi gyermekorvos szerint szem előtt kell tartani továbbá, hogy Ukrajnában kevés a kötelező oltás. Nemrég volt például kanyarójárvány (a kanyarónak közel 3 hét az "inkubációs", vagyis a lappangási ideje).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×