eur:
388.82
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban, az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola Dísztermében 2021. július 7-én. A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki. A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Schadl-ügy: három tárcánál is házkutatást tarthattak

A kiszivárgott nyomozati dokumentumok szerint pályázati iratokat kerestek még novemberben az ügyészek a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Összehangolt akciókkal készült tavaly november 25-re a Központi Nyomozó Főügyészség. Reggel nagyjából egy időben kezdtek házkutatást ugyanabban az ügyben három különböző helyszínen. A Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is iratokat kerestek azokról a pályázatokról, amelyekről Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára telefonon beszéltek egymással – írja az rtl.hu arra hivatkozva, hogy a birtokában vannak az eljárás nyomozati anyagai.

A portál állítása szerint az ügyészek a Miniszterelnökség Bihari János utcai épületébe értek oda először, ott van a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János hivatala, és Schadl cégével, az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatos iratokat, illetve a csökkentett szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos pályázatokat kerestek, de végül semmit sem találtak. A cikk szerint Süli János naptárában nem volt nyoma a cég ügyeivel kapcsolatos találkozónak, megnézték Kovács Pál államtitkár naptárát is, mert ő foglalkozik ezekkel a pályázatokkal a minisztériumban, de abban sem találtak semmit.

Völner Pál a lehallgatott beszélgetésekben állítólag arról is beszélt, hogy Steiner Attilánál, az ITM körfogásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkáránál is érdeklődött pályázati lehetőségekről a vízzel működő motorhoz. Az ügyészek a feltételezések szerint az ő államtitkárságán is jártak, ahol a pályázati felhívások és a támogatott pályázatok listáját adta át nekik az államtitkár tanácsadója. Schadl cégére külön is rákerestek, de nem találtak semmit.

Az Emmibe a portál szerint azért mentek a nyomozó ügyészek, mert Schadl György többször kért segítséget Völner Páltól egy oktatási központ engedélyei miatt is. Az ügyről több iratot is találtak.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×