eur:
391.25
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szavazó az országgyűlési képviselő-választáson a Vasvári Pál Gimnáziumban kialakított szavazókörben Nyíregyházán 2018. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Jókora összeget csoportosítottak át a választásokra

A külügy sem panaszkodhat.

28,4 milliárd forintot csoportosított át a kormány a költségvetés központi tartalékából egy kedd este közzétett határozattal – szúrta ki a Hvg.hu.

A legnagyobb tétel, 11 milliárd forint a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak megy külképviseleti beruházásokra. Emellett a Nemzeti Választási Iroda 7 milliárd forintot kap az április 3-i országgyűlési választások előkészítésére a költségvetési törvénybe betervezett 12 milliárd forint mellé – a szolgáltatások, nyomdatechnika, informatikai üzemeltetés, stb., drágulása miatt –, a Miniszterelnökség pedig közel 5 milliárd forintot „nonprofit, társadalmi, civil szervezetek és köztestületek támogatására”.

A járvány elleni védekezés központi tartalékából 336 millió forintot kap a Nemzeti Népegészségügyi Központ, főként dologi kiadásokra, hasonló címen pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1,8 milliárdot a gazdaság-újraindítási programok keretéből. De a többi között az Országos Mentőszolgálat is kap beruházási kiadásokra 1,3 milliárd forintot.

A lap arra is kitér, hogy a Magyar Közlönyben megjelentek alapján a kormány egy másik döntésével a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Károli Gáspár Református Egyetem „oktatási feladatai ellátásának elősegítése érdekében átfogó egyetemi campus céljára történő funkcióbővítő felújítást és átalakítást”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×