INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

orbán viktor

ukrán válság

madrid

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) nyilatkozik a sajtónak az európai konzervatív pártvezetők találkozóján Madridban 2022. január 29-én. A kormányfő mögött balra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor megszólalt az ukrán-orosz vitában

Infostart / MTI

A miniszterelnök a konzervatív pártvezetők Madridban rendezett csúcstalálkozója után beszélt.

A magyar kormányfő a a konzervatív pártvezetők Madridban rendezett csúcstalálkozója után újságíróknak kifejtette: a találkozón a lengyel és a magyar politikusok hangsúlyozták a találkozón résztvevő pártvezetőknek, hogy bár az ukrán-orosz határon zajló események nincsenek közvetlen hatással azokra, akik Madridban élnek, "de számunkra, akik Közép-Európában élünk, ez nagyon fontos kérdés".

Orbán Viktor elmondta: a csúcstalálkozó minden résztvevőjét arra kérte, hogy

a békés megoldás és a konfliktus de-eszkalációja mellett foglaljon állást.

Orbán Viktor ennek kapcsán hozzátette, hogy egy új európai biztonsági rendszer fontos kérdés, de ennek kialakításában az európaiaknak valamilyen formában mindenképpen részt kell venniük.

A magyar miniszterelnök leszögezte, hogy a brüsszeli klímapolitika kudarcot vallott. Úgy vélte, az az elképzelés, hogy az éghajlat megóvása érdekében fel kell emelni az energiaárakat, észszerűtlennek bizonyult. Hangsúlyozta, hogy Magyarország nem követi ezt a politikát, és leszögezte, meg kell akadályozni azt a brüsszeli tervet, hogy új adókat vessenek ki a gépkocsi- és a lakástulajdonosokra.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018