eur:
393.73
usd:
369.31
bux:
65661.5
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) nyilatkozik a sajtónak az európai konzervatív pártvezetők találkozóján Madridban 2022. január 29-én. A kormányfő mögött balra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor megszólalt az ukrán-orosz vitában

A miniszterelnök a konzervatív pártvezetők Madridban rendezett csúcstalálkozója után beszélt.

A magyar kormányfő a a konzervatív pártvezetők Madridban rendezett csúcstalálkozója után újságíróknak kifejtette: a találkozón a lengyel és a magyar politikusok hangsúlyozták a találkozón résztvevő pártvezetőknek, hogy bár az ukrán-orosz határon zajló események nincsenek közvetlen hatással azokra, akik Madridban élnek, "de számunkra, akik Közép-Európában élünk, ez nagyon fontos kérdés".

Orbán Viktor elmondta: a csúcstalálkozó minden résztvevőjét arra kérte, hogy

a békés megoldás és a konfliktus de-eszkalációja mellett foglaljon állást.

Orbán Viktor ennek kapcsán hozzátette, hogy egy új európai biztonsági rendszer fontos kérdés, de ennek kialakításában az európaiaknak valamilyen formában mindenképpen részt kell venniük.

A magyar miniszterelnök leszögezte, hogy a brüsszeli klímapolitika kudarcot vallott. Úgy vélte, az az elképzelés, hogy az éghajlat megóvása érdekében fel kell emelni az energiaárakat, észszerűtlennek bizonyult. Hangsúlyozta, hogy Magyarország nem követi ezt a politikát, és leszögezte, meg kell akadályozni azt a brüsszeli tervet, hogy új adókat vessenek ki a gépkocsi- és a lakástulajdonosokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×