eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium

Kiderült, kellenek-e ideiglenes rendszámok a júliusban érkező új formátumig

Az új rendszámokat 2022. július 1-től vezetik be. Az eddigi három betű és három szám helyébe a 4 betű és 3 szám kombináció lép.

A kedd délutáni adatok szerint a TEL betűkombinációnál tartanak a rendszámkiadásban, a T-n kívül a V és a Z kezdő karakterek is kiadhatóak még júliusig, amikortól már új táblákat adnak majd ki - derült ki a Belügyminisztérium Pénzcentrumnak adott válaszából. Még több mint másfél millió rendszámvariáció van, ez biztosan kitart a határnapig.

"Sima" rendszámból tehát van elég az új széria nyári bevezetéséig, ugyanakkor, mint arról az Infostart is beszámolt, a veterán autókra kerülő, mostani OT-s rendszámok kifogynak, ezért február 1-től új, ideiglenes OT-rendszámokat adnak ki egészen júliusig, az egységes cseréig. A muzeális járművek rendszámtáblája az OT betűk mellett két számjegyet, egy kötőjelet és újabb három számjegyet tartalmaz a következő öt hónapban. Ezután, júliustól kezdve már az új formátumú vélhetően több évtizedig velünk maradó hatósági jelzést teszik a minősített autókra, ennél az OT betűjeleket magyar címer, két betűjel, kötőjel és három számjegy követi.

A minisztérium azt is közölte, hogy 2021-ben 1451 darab, míg 2020-ban 1547 darab egyedi rendszámot adtak ki Magyarországon. Azt nem tudni, hogy ezek közül mennyi volt a mostani három betű, három szám formátumú, és hány autós variált a betűk és a számok mennyiségével.

Ezek elkészültének árában nem terveznek változást: a szokásos formátumú, ám egyedileg kiválasztott rendszámért továbbra is 112 450 forintot kell majd fizetni, egy egyedileg előállított rendszámtábláért pedig 435 000 forintot.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×