INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

rendszám

közlekedés

belügyminisztérium

Kiderült, kellenek-e ideiglenes rendszámok a júliusban érkező új formátumig

Kiderült, kellenek-e ideiglenes rendszámok a júliusban érkező új formátumig

Infostart

Az új rendszámokat 2022. július 1-től vezetik be. Az eddigi három betű és három szám helyébe a 4 betű és 3 szám kombináció lép.

A kedd délutáni adatok szerint a TEL betűkombinációnál tartanak a rendszámkiadásban, a T-n kívül a V és a Z kezdő karakterek is kiadhatóak még júliusig, amikortól már új táblákat adnak majd ki - derült ki a Belügyminisztérium Pénzcentrumnak adott válaszából. Még több mint másfél millió rendszámvariáció van, ez biztosan kitart a határnapig.

"Sima" rendszámból tehát van elég az új széria nyári bevezetéséig, ugyanakkor, mint arról az Infostart is beszámolt, a veterán autókra kerülő, mostani OT-s rendszámok kifogynak, ezért február 1-től új, ideiglenes OT-rendszámokat adnak ki egészen júliusig, az egységes cseréig. A muzeális járművek rendszámtáblája az OT betűk mellett két számjegyet, egy kötőjelet és újabb három számjegyet tartalmaz a következő öt hónapban. Ezután, júliustól kezdve már az új formátumú vélhetően több évtizedig velünk maradó hatósági jelzést teszik a minősített autókra, ennél az OT betűjeleket magyar címer, két betűjel, kötőjel és három számjegy követi.

A minisztérium azt is közölte, hogy 2021-ben 1451 darab, míg 2020-ban 1547 darab egyedi rendszámot adtak ki Magyarországon. Azt nem tudni, hogy ezek közül mennyi volt a mostani három betű, három szám formátumú, és hány autós variált a betűk és a számok mennyiségével.

Ezek elkészültének árában nem terveznek változást: a szokásos formátumú, ám egyedileg kiválasztott rendszámért továbbra is 112 450 forintot kell majd fizetni, egy egyedileg előállított rendszámtábláért pedig 435 000 forintot.

Nyitókép: Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018