INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

rendszám

itm

közlekedés

új autó

Mutatjuk, hogyan fognak kinézni az új rendszámok – képek

Mutatjuk, hogyan fognak kinézni az új rendszámok – képek

Infostart

A jövő júliustól egy betűvel meghosszabbodó rendszámok kizárólag két magánhangzóval vagy két mássalhangzóval kezdődhetnek, és a magyar címer is felkerül rájuk.

Mint ismert, 2022. július 1-jétől új formátumú rendszámtáblát kapnak az újonnan forgalomba helyezett gépjárművek, miután az eddigi 3 betű 3 számból álló kombináció már kifutóban van, hiszen már a T betűt is elhagytuk és tudvalevő, hogy az U és a V korábban már a motorkerékpároknak, illetve a nehéz tehergépjárműveknek kiadásra került

Az InfoRádióban egy hete az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára ismertette, hogy a jelenlegi kombinációt a 4 betűből, illetve 3 számból álló rendszámtábla fogja felváltani. Ékezetes magánhangzók vagy a DZ kivételével kétjegyű mássalhangzók nem szerepelhetnek rajtuk. A táblákon Magyarország címere mellett az európai zászlót jelképező kék mezőben tizenkét sárga csillag látható fehér H jelzéssel.

Az eddigi ideiglenes rendszámtáblák – E, M, Z, T és egyéb karakterek vagy karakterkombinációk – helyett egységesen I betűjelet fognak kiadni, illetve külön rendszámtáblái lesznek a taxiknak (TX), a Magyar Honvédség (HA), a rendőrség (RA), az Országos Mentőszolgálat (MA), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NA), illetve a büntetés-végrehajtás járműveinek (BA). Ami megmarad a régiből, az a muzeális jellegű járművek, az oldtimerek rendszáma, az OT.

A jelenlegi formátum jövő nyárig biztosan kitart, utána pedig fokozatosan vezetik be az új rendszámot, tette hozzá Mosóczi László. Az újonnan forgalomba helyezett járművek már az új formátumú rendszámot kapják, míg a régieket a járművek forgalomból történő kivonásával együtt vezetik majd ki.

Nyitókép: Innovációs és Technológiai Minisztérium/Facebook
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018