INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

rendszám

oldtimer

közlekedés

autó

Februártól megjelennek itthon az ideiglenes rendszámok

Februártól megjelennek itthon az ideiglenes rendszámok

Infostart

Júliustól vezetik be az újakat, de lesznek, akiknek addig már nem jut a most használt formátumból.

Elfogytak a korábbi OT-s rendszámok, a februártól július elejéig tartó időszakban újfajta rendszámot kapnak a minősített veterán autók - írta a Magyar Autóklubnak a Belügyminisztériumtól származó információi alapján a vezess.hu.

A belügy közlése szerint 2022. február 1. és 2022. július 1. között adnak ki a korábbitól eltérő OT-rendszámokat adnak ki, mert már azelőtt elfogytak az eddigi táblák, hogy az új típusú rendszámokat júliustól bevezetik.

A szokatlan intézkedés részleteit a 326/2011. (XII. 28.) kormányrendelet tartalmazza, amelynek értelmében a muzeális járművek rendszámtáblája az OT betűk mellett két számjegyet, egy kötőjelet és újabb három számjegyet tartalmaz a következő öt hónapban.

Ebben az új formátumban a veteránok az első két betűt kapják OT-ként.

Mint arról az Infostart is beszámolt korábban, az új rendszámokon ékezetes magánhangzók vagy a DZ kivételével kétjegyű mássalhangzók nem szerepelhetnek. A táblákon Magyarország címere mellett az európai zászlót jelképező kék mezőben tizenkét sárga csillag látható fehér H jelzéssel.

Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium
Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium

A Magyar Közlönyben korábban az új típusú rendszámok leírása és fotói között az is megjelent, hogy az OT-s rendszámok mellett a taxik is külön jelzést kapnak, TX lesz a két betűjük.

A már forgalomban lévő hatósági jelzéseket nem kell új táblákra cserélni, azok a továbbiakban is használhatók. A hosszabb rendszámok a járműállomány fokozatos megújulásával, felmenő rendszerben váltják majd fel a régieket

Nyitókép: Innovációs és Technológiai Minisztérium
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018