eur:
394.73
usd:
369.48
bux:
65324.09
2024. április 23. kedd Béla
A Digitális Fejlesztési Központ drónlaborja 2021. december 7-én. Január végéig lehet újra jelentkezni a világon egyedülálló drónirányító és drónadatelemző szakirányú felsőfokú továbbképzésre. A képzésnek az innovációs tárca és a Széchenyi István Egyetem együttműködésével létrehozott Digitális Fejlesztési Központ drónlaborja ad helyet.
Nyitókép: MTI/Mohai BalázsBalázs

Drónirányító lenne? Most kell jelentkeznie a képzésre

Január végéig lehet újra jelentkezni a világon egyedülálló Drónirányító és drónadatelemző szakirányú felsőfokú továbbképzésre – mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára.

Kiemelte: a képzésnek az innovációs tárca és a Széchenyi István Egyetem együttműködésével létrehozott Digitális Fejlesztési Központ drónlaborja ad helyet.

A kurzus egyedisége abból adódik, hogy

a hallgatók nemcsak a biztonságos drónüzemeltetést, hanem a drón által szerzett adatok elemzését, kiértékelését is megtanulják

– jegyezte meg.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a győri egyetemmel 2019 óta működnek együtt; céljuk a haladó technológiák megoldásainak a hasznosítása a gyakorlatban különböző ágazatokban.

A drónfelvételek elemzése szoftverek révén a mezőgazdaságban a pontos hozamtérképek kialakításában, a művelési területek fertőzöttségének megállapításában, a vízgazdálkodásban a fertőzés helye, eredője és kiterjedtsége azonosításában, az építőiparban három dimenziós ingatlanmodellek, hőtérképek létrehozásában, a távközlésben és az energetikában az infrastruktúra állapotának felmérésében segíthet.

A képzés első alkalommal az idén februárban indult, a tervezett létszámhoz képest túljelentkezéssel, és hamarosan véget ér – tájékoztatott Solymár Károly Balázs. Jelentkezni a következő kurzusra a Széchenyi István Egyetem felnőttképzési felületén lehet.

Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem kancellárja elmondta, hogy céljuk valós ipari problémákra megoldásokat találni, együttműködve az ipari partnerekkel és a kormányzattal.

Az egyetemi modellváltás eredményeképpen egy "új lába" az intézményüknek, hogy kutatásaik eredményeit a piacon kívánják hasznosítani, a tudást használható értékké alakítják – húzta alá.

Drotár István, a Digitális Fejlesztési Központ vezetője arról beszélt, hogy képzéseik az infokommunikációs szektor hatalmas "humánerőforrás kapacitási ínségén" enyhítenek.

A két évvel ezelőtt létrehozott intézmény vezetője tájékoztatott arról, hogy a drónlaborhoz kapcsolódva a jövőben egy agrárdigitalizációs szakmérnök képzés indítását tervezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×