eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk
Vízvári Zoltánné asszisztens az oltásról tájékoztat egy nőt, mielőtt beoltják az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. június 13-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Megemelte a kamaszok beoltásának lendületét is az akcióhét

Friss információkkal jelentkezett a központi koronavírus-tájékoztató oldal.

Az oltási akcióhét első három napján már 6 ezer 12-17 éves oltását is kérték a szülők. A legtöbb kamasz az első oltásra érkezett - derült ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent összegzésből.

A 16-17 éves korosztály oltása május közepén kezdődött, átoltottságuk jelenleg 56 százalékos. A 12-15 éveseknek egy hónappal később tették lehetővé a vakcina felvételét, átoltottságuk 36 százalékos.

A kamaszok oltására a tanév elején célzott oltási akciót is szerveztek az iskolákban. A 18 év alatti korosztályt a jelenlegi hatósági engedélyek alapján csak Pfizer vakcinával lehet oltani.

Amennyiben a szülő szeretné 12-17 éves gyermekét beoltatni, megteheti a vasárnapig tartó akcióhéten vagy normál menetrend szerint is: online regisztrációt követően internetes időpontfoglalással vagy a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is.

Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására is, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a csütörtökön engedélyezte a Pfizer oltását erre a korosztályra - jelentette ki Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának vezetője.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×