eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Magyarország Kormánya/Facebook

Galgóczi Ágnes: készen állunk az 5-11 évesek oltásának megszervezésére

A Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője sikeresnek értékelte a kampány első három napját, ami során 388 ezren éltek az oltás lehetőségével.

Az oltási akcióhét első három napján 388 ezren vették fel a védőoltást, közülük 48 ezren az első, 319 ezren harmadik oltásért keresték fel az oltópontokat – közölte csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a kormány hivatalos közösségi oldalára feltölött videóban.

Galgóczi Ágnes úgy fogalmazott: nagy siker az oltási hét, és ezzel a sikerrel életeket menthetünk meg.

Emlékeztetett, hogy az oltás hatékonysága az idő múlásával csökken, ezért mindenkinek nagyon fontos, aki már alapimmunizálásban részesült, hogy elmenjen a harmadik oltásért, hogy ezáltal ismét 80-90 százalékos védettséget nyerjen. Aki még nem kapta meg az alapimmunizálását, tehát az első- vagy második oltását, és az oltási akcióhéten részt vesz az oltási kampányban, szó szerint az életét mentheti meg – hangsúlyozta.

Az NNK járványügyi osztályvezetője hozzátette: hétfőtől vasárnapig reggel 7 és este 7 között várják az oltást felvenni szándékozókat a kórházi oltópontokon regisztráció és időpontfoglalás nélkül.

A szakember kitért arra, hogy a kormány várja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlását az 5-11 éves korosztály olthatóságáról, és Magyarország készen áll arra, hogy elkezdődjön az oltási program ebben a korosztályban is.

Elegendő vakcina áll rendelkezésre,

Magyarország a gyerekeknek külön lekötött oltóanyagot.

„Az oltás az egyetlen hatékony fegyver a járvány megfékezésére” – zárta szavait.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×