INFORÁDIÓ
2022. augusztus 19. péntek
Huba

kamasz

2022.02.05. 17:37

Szoronganak a kamaszok az online arcképüktől

Feszültséget, stresszt, önértékelési zavarokat okozhat a kamaszokban az, hogy a járvány következtében nagyrészt online élik az életüket, és tartósan a monitoron keresztül látják önmagukat.
2021.04.30. 21:13

Európában akár júniustól olthatják a kamaszokat

Az Egyesült Államokban és Európában is beadják az engedélykérelmet a Pfizerrel a vakcinát kifejlesztő BioNTech tájékoztatása szerint a 12-15 éves korosztályban történő vészhelyzeti használatba vételre. Az óvodás korúak klinikai teszteredményeire ugyanakkor őszig biztosan várni kell.
2019.09.08. 10:09

Súlyos agyi hiányosságot fedeztek fel a kamaszoknál

Ameddig a kamaszoknál ki nem fejlődik a homloklebeny – márpedig ez általában 20 éves korig nem következik be –, a szülőknek kell átvállalniuk az agy felnőttes biológiai szerepét – mondta az InfoRádió Családi hét című műsorában Dimén-Varga Tünde integratív gyermek-pszichoterapeuta.
2019.09.07. 14:17

Tévhit, hogy a serdülőkor konfliktusokkal teli időszak a családban

Száz évvel ezelőtt egyáltalán nem létezett olyan fogalom, hogy kamaszkor. Harminc évvel ezelőtt mindössze négy-öt évig tartott a serdülés, míg napjainkban tíz évnél tovább is tarthat ez a folyamat. Az InfoRádió Családi hét című műsorában Dimén-Varga Tünde integratív gyermek-pszichoterapeuta elmondta, hogy miközben a szülők általában alaposan felkészülnek a kisgyermekkorra, a kamaszkori nehézségekre korántsem szánnak annyi figyelmet.
2016.08.01. 11:49

Nem meglepő felmérés: a dohányzó kamaszoknak több a bajuk

A naponta dohányzó kamaszok több egészségi problémával küzdenek, mint nem dohányzó társaik és a helyzet a cigarettázó lányok esetében a súlyosabb - derült ki amerikai és norvég kutatók tanulmányából, amely elsőként vizsgálta a napi dohányzás és az egészségi panaszok közötti kapcsolatot a tinédzserek körében.
2016.05.10. 22:41

Nem figyelünk a kamaszok egészségére

Kevés figyelmet kap a serdülők egészsége az egész világon - derült ki egy mérföldkőnek számító, évtizedeket felölelő vizsgálatból, mely a 10-24 évesek testi-lelki egészségét kutatta.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018