eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: BKV

Beépítették az első ferde felvonót a 3-as metrón, már biztos az ütemezett átadás - videó

Az M3 metróvonal belvárosi állomásain a felújítás szinte valamennyi fázisa megfigyelhető - a szeptemberi, októberi munkálatokról számolt be a BKV, amelynek kisfilmjében hat percig sétálhatunk a forgalom elől elzárt területeken. A BKV közleménye megerősíti a közelmúlt lapértesüléseit: több részletben adják át majd a 3-as metró középső szakaszát.

A felújítás alatt álló belvárosi szakaszon a bontási munkálatok már szinte mindenhol befejeződtek, az építési folyamatok más-más ütemben haladnak. Különösen jól megfigyelhető mindez a felújítás alatt álló belvárosi szakaszon északról dél felé tartva. A legjelentősebb momentum, hogy a Kálvin téren már beépítették az első ferdepályás felvonót, ami az akadálymentes közlekedést biztosítja majd az állomáson. A szerkezetet elsőként a megújult kék metró utasai használhatják majd a közösségi közlekedésben hat állomáson - közölte a BKV Zrt.

Amíg a Nyugati pályaudvar – Ferenciek tere közötti szakaszon a lejtaknákban főként a ferdefelvonók és új mozgólépcső szerkezetek beépítésének előkészítése zajlik, addig az üzemi területeken az építészeti kialakítás a végéhez közeledik, helyenként a berendezések beépítése is tart már.

Videón a munkálatok, a 4. percnél van a ferdeliftes képsor:

A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások előrehozott, jövő tavaszra tervezett átadása miatt a változások hónapról-hónapra szembetűnőbb - írta közleményében a BKV Zrt. Az állomások áramellátását már az új transzformátorok és az új elektromos kapcsoló terek biztosítják. A főszellőző berendezéseket és a hozzájuk tartozó kábeltartó rendszereket már beépítették, jelenleg az elektromos hálózat végső kialakítását végzik. Szinte minden új mozgólépcső a helyére került, az első ferdepályás felvonó fülkéje és szerkezete pedig már látható a Kálvin téren. Elkészültek az ÁDI, azaz az állomási diszpécser helyiségek. Az utasforgalmi területeken tartanak a padló és oldalfal burkolások, álmennyezet szerelések, lassan kirajzolódnak a végső arculati megjelenések.

Az alagútban már a megújult bal vágányon közlekednek a szerelvények, és a jobb vágány cseréjét végzik,

egyes szakaszokon pedig már az új sínszálak beépítése is megtörtént. (Képgaléria itt.)

"A metrófelújítás valamennyi szereplője számára ismert az M3 metróvonal jelentősége. Szigorú ütemterv és organizáció mentén, együttműködve dolgozunk azért, hogy a kék metró minél hamarabb az utasok kényelmét szolgálja. A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások már 2022 tavaszán megnyílnak az utasforgalom előtt, a Deák Ferenc téri állomás előrehozott átadásának lehetőségét pedig vizsgáljuk. A teljes M3 vonalszakaszon várhatóan 2023 első negyedévében utazhatnak utasaink" – zárta közleményét a BKV.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×