INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

kásler miklós

oltás

koronavírus

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2021. június 1-jén.

Kásler Miklós: Magyarországon is elindult a negyedik hullám

Infostart

Az emberi erőforrások minisztere is beadatta a harmadik adag oltást.

A járványhelyzetről azt mondta Kásler Miklós az Életközelben című videósorozat legújabb részében, hogy a világ legtöbb országában emelkedik a koronavírusos betegek száma, és nem a brit mutáns okozza a fertőzést, hanem az indiai.

Arról is beszélt, hogy a vizsgálataik szerint mindegyik vakcina az idő múlásával veszít védőképességéből.

„Magyarországon is elindult a negyedik hullám. Modellértékű az izraeli példa. A fertőzés Izraelben rendkívül nagymértékben nő, ami az izraeli átoltottság mellett szokatlan. Akkor, amikor elindították a harmadik oltást Izraelben, rendkívül gyors csökkenés követte. Ennek az a magyarázata, hogy a harmadik oltás az indiai mutáns elleni védettséget 90 százalék fölé emeli” – fejtette ki a miniszter.

A tárcavezetőnek négy hónap és egy nap után adták be a harmadik oltást.

Arra az ellenzéki kijelentésre is reagált, amely szerint több ezren azért haltak meg idő előtt, mert a pandémia korábbi szakaszaiban nem volt elegendő rákszűrés, illetve hogy 5000 beteg eltűnt a rendszerből.

„A rákszűrés és a rákdiagnosztika két teljesen különböző orvosi beavatkozás. A rákszűrést azokon az embereken végezzük el, akiknek se tünetük, se panaszuk nincs, hogy olyan korai diagnózishoz jussunk, ahol a gyógyítás eredménye rendkívül magas. A rákdiagnosztika tehát ha valakinek bármilyen tünete és panasza van, azt minden magyar egészségügyi intézmény, a járvány minden egyes órájában köteles volt ellátni.”

Az emberi erőforrások minisztere szerint az ellenzék megnyilvánulásai során szakmailag értelmezhetetlen kijelentések hangzanak el. Súlyos életveszélyt okozó betegségekről blöffölni ismeretek nélkül fikciókat állítani az az ember életnek a közvetett veszélyeztetése – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018