eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Dobrev Klára az Andrássy úton: sokszínűséggel lehet győzni az egyszínű Orbán-rendszer ellen

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője az ellenzéki összefogás ünnepi megemlékezésén tartott beszédet.

Göncz Árpád szavaival kezdte ünnepi beszédét Dobrev Klára: "ötvenhat mindenkié".

Az ellenzék Andrássy úti október 23-ai ünnepségén a Demokratikus Koalíció politikusa feltette a kérdést: értjük-e ennek a mondatnak a tartalmát? Szerinte valakik "ott, a Karmelitában" nem értik, de velük "nincs dolgunk", csak annyi, hogy le kell győzni őket jövő áprilisban az országgyűlési választáson.

Úgy látja, a sokszínűségben lesz a kulcsa ennek a győzelemnek az "egyszínű Orbán-rendszer ellen".

Szerinte örülni kell a gondolkodás sokféleségének akkor, amikor a cél ugyanaz.

"Egy feladatunk van október 23-án, emlékeztetni magunkat: nehogy elszúrjuk" - fogalmazott Dobrev Klára, "és nekünk, politikusoknak napról napra bizonyítanunk kell. Jövő tavasszal nem lesznek közöttünk győztesek és vesztesek.

Vagy együtt fogunk győzni, vagy együtt bukunk el. Ez a felelősségünk mindannyiunknak"

- jelentette ki. "Mi azért vagyunk itt, mert győzni akarunk, veletek együtt" - zárta szavait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×