eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter a Hősök terén: a magyarok 1956. október 23-án meguntak valamit

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint ahogy 1956, a 2021-es előválasztás is a kicsik forradalma volt.

"Mi is történt 1956- október 23-án? A magyarok meguntak valamit. A kontraszelekciót, az orosz befolyásolás növekedését, a felesleges beruházásokat, a lehallgatásokat - ebből a pártállamból lett elegük a magyaroknak" - kezdte ünnepi beszédét az ellenzéki összefogás Hősök terei rendezvényén, majd tapsot kért a szabadságszerető magyar fiataloknak.

1956 és 2021 (az előválasztás) párhuzamáról szólva elmondta,

"a kicsik forradalma volt".

"Ha együtt harcolunk a közös ellenség ellen, akkor győzni fogunk" - tette hozzá.

Felidézte, Nagy Imre a kommunista rendszerben lett miniszterelnök, de a lelkiismeretére hallgatva átállt a jó oldalra.

"Ne azt nézzük, hogy ki áll mellettünk, hanem ki áll velünk szemben, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - kiáltotta.

Teljes nemzeti összefogással most szerinte meg lehet mutatni, hogy "mi vagyunk a többség".

"Egy gigászi küzdelem ez, a nemzetünk szabadságáról van szó, egy új alkotmányról, amelyet népszavazással kell elfogadni, az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, egy olyan országról, ahol nem csak 5 percre engednek be a köztévébe egy ellenzéki politikust" - fejtegette.

Többek között egy új választójogi törvényt is sürgetett, és megígérte,

hatalomra kerülve betekintést fog engedni az ügynökaktákba, és az árstabilitás érdekében az első adandó alkalommal bevezetik az eurót, kiadják "a Fidesz által betelepített migránsokat".

Megígérte, kormányra kerülve

nem fogja lebontani a déli határkerítést.

Kritizálta a kormányt a drága lélegeztetőgépek miatt és amiatt, hogy olyan kínai vakcinát adott be 60 évnél idősebbeknek, amit Kína sem tesztelt idős embereken.

Kijelentette, olyan országban szeretne élni, amelyben "még a fideszes politikusok is nyíltan vállalhatják homoszexualitásukat, mert abban nincs semmi szégyellnivaló".

Ezt követően hosszan sorolta, mi minden lesz a Fidesz eszköztárában a következő fél évben a választásig (gyűlöletkampány, ügynökök, pénzosztás), de "mindez azért van, mert annak hamarosan vége lesz".

Szerinte ma belépni a Fideszbe olyan, mint 1989-ben a Munkásőrségbe.

"A mi küzdelmünk békés küzdelem, mi egy szeretetországért küzdünk. A gyűlöletet nem lehet gyűlölettel leküzdeni, csak szeretettel. A következő hat hónapban tehát minden magyar emberre szükség van. Mindannyiunknak kell dolgozni, hat hónap kemény munkájával visszaszerezhetjük a szabadságunkat" - fejtegette Márki-Zay Péter, sürgetve, használjon mindenki plakátokat,

lehet aszfaltra felfújni üzeneteket, és lehet hordani a kék szalagot,

az elszámoltatás és a korrupciómentesség szimbólumát.

"Ahogy a Fidesz is eljuttatja mindenkihez a hazugságait, úgy ti is el tudjátok juttatni mindenkihez az igazságot" - bátorította hallgatóságát.

Kérte tőlük azt is, hogy jelentkezzen közülük 22 ezer ember szavazatszámlálónak jövő tavaszra, legyen minden választókörben legalább két ellenzéki delegált.

A 106 ellenzéki jelöltet arra kérte korábbi ellenzéki ellenfeleikkel együtt, hogy legyenek egységesek.

"Hódmezővásárhelyen megmutattuk, nincs nyerhetetlen körzet, csak elszántság és munka kérdése"

- tette hozzá. "Egyetlen kérdés maradt: Fidesz vagy nem Fidesz?"

"Nem jobbra és nem balra, hanem egymás kezét megfogva csak felfelé!" - mondta október 23-ai ünnepi beszédében Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×