eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com,

Már csak kis türelem kell a fontos pesti felüljáró korábbi használóitól

Éjszakai próbaterhelés előtt áll a XIV. és XV. kerületet összekötő autós felüljáró a Csömöri út és a Drégelyvár utca között.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a zuglói Csömöri utat és az újpalotai Drégelyvár utcát összekötő felüljáró felújítása: október 20-án, szerdán és 21-én, csütörtökön éjszaka teljes szélességében lezárják a felüljárót, hogy teszteljék a híd teherbírását. A 979-es autóbusz a próbaterhelés alatt módosított útvonalon közlekedik - közölte kedd délután a BKK.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke végzi a kerületeket összekötő közúti híd próbaterhelését.

A vizsgálat a híd állagát tanulmányozza a terhelést megelőzően és azt követően, különös tekintettel arra, hogy keletkeztek-e a szerkezetben káros alakváltozások, repedések, történt-e elmozdulás a híd szerkezetében.

A statikus és a dinamikus terhelés mellett a felüljárón rezgésvizsgálatokat is végeznek.

A terhelési próba idején a felüljárót teljes szélességében lezárják. A 979-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik:

A felüljáró felújítása a tervek szerint halad, a félpályás lezárás legkésőbb a műszaki átadás-átvétel megkezdéséig marad érvényben, melynek tervezett dátuma december 3.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×