eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szavaznak a képviselők az alaptörvény hetedik módosításáról az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 159 igen, 5 nem szavazattal fogadta el a módosítást a kormány kezdeményezésére, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A takarékszövetkezeti integrációval kapcsolatban is dönt az Országgyűlés

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban megtárgyalja és el is fogadhatja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter szövetkezeti hitelintézetek integrációját érintő törvénymódosító javaslatát.

A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor a magyar-bolgbár baratság napjára történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A határozathozatalok ideje alatt elfogadhatják az alapvető jogok biztosának 2020-as beszámolóját, valamint Mager Andrea tárca nélküli miniszter takarékszövetkezetekről szóló indítványát.

A miniszter javaslatának indoklásában megállapította, a korábbi mintegy 120 takarékszövetkezetből 2019-ben egyetlen, országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bank jött létre Takarékbank Zrt. néven, amely alkalmas arra, hogy betöltse a vidék bankjának szerepét; e folyamat eredményeként pedig mára lebonthatóvá vált a 2013-ban törvényi szabályozással létrehozott "atipikus intézményrendszer".

A képviselők döntenek továbbá az NMHH Médiatanácsa tajgait jelölő eseti bizottság felállításáról, valamint Hadházy Ákos (független) mentelmi ügyéről és Szabó Tímea (Párbeszéd) tiszteletdíjának csökkentéséről.

A szavazások után kilenc általános vitát bonyolítanak le. Ekkor két ellenzéki javaslat is terítékre kerül: Szabó Tímea (Párbeszéd) javaslata az országos népszavazási eljárás módosítására, valamint Volner János (független) kezdeményezése a választási törvény megváltoztatására.

Az Országgyűlés szerdán folytatja és október 25-én, hétfőn fejezi be ülését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×