eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége a Duna Televízió Család-barát című műsorában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisának 3-as számú televízióstúdiójában 2021. február 8-án.
Nyitókép: MTI/Zih Zsolt

Már 140 millió forintot adtak a Covid-árváknak

Több mint nyolcszáz gyermeket ért el eddig a Regőczi Alapítvány.

Eddig 630, a koronavírus-járvány során árván vagy félárván maradt gyerek kapott összesen 140 millió forint támogatást a Regőczi Alapítványtól, további 177 "Covid-árva" 35 milliós támogatásáról a jövő héten döntenek - közölte Herczegh Anita kuratóriumi elnök, az államfő felesége.

Herczegh Anita a debreceni nagytemplomi református egyházközség Immánuel otthonában tartott tájékoztató előtt találkozott a térségben élő olyan családokkal, akik a járvány okozta tragédia miatt kapcsolatba kerültek az alapítvánnyal.

Egyeztetett az észak-alföldi régióban működő, a támogatásban segítő állami, önkormányzati és karitatív szervezetek képviselőivel. Jelezte, hogy az alapítvány munkatársaival mind a hét régiót felkeresik, hogy minél hatékonyabban tudják segíteni a "Covid-árvákat".

A kuratóriumi elnök az MTI érdeklődésére hozzátette: az árván, vagy félárván maradt gyerekeket 18 éves korukig támogatják, de ha tanulnak, akkor tovább is. Szeretnének számukra a gyorssegélyen túl havi támogatást adni, amihez komoly forrásokat kell gyűjteniük - tette hozzá.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár azt mondta, a Regőczi Alapítvány a nemzeti összefogás legnemesebb példája.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár jelezte: a Karitatív Tanács hat tagszervezete - a Magyar Vöröskereszt, a Református Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet - is bekapcsolódik a segítségnyújtásba.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×