eur:
388.96
usd:
361.31
bux:
68666.02
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: pixabay

Füstmérgezésbe haltak bele ketten

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében történt a tragédia.

Két ember meghalt füstmérgezésben hétfő délelőtt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hétfő reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy tűz miatt egy családi házban életét vesztette egy ember Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Lácacsékén. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség: a konyhában két négyzetméteren tűz nyomai voltak láthatók, korábban a tűzhely környezete, egy szekrény és a páraelszívó égett. Az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta a ház lakójának halálát.

Késő délelőtt érkezett a második jelzés, amely szerint Jászapátiban is életét vesztette valaki. Egy családi ház hálószobájában a cserépkályhából áramlott vissza a füst a lakásba, és ez vezetett az ott tartózkodó halálához.

A katasztrófavédelem mindkét eset körülményeit vizsgálja.

Ez a két haláleset is rámutat arra, mennyire fontos felszerelni egy füstérzékelőt, illetve rendszeresen gondoskodni a kéményseprésről - figyelmeztettek. A lakosság számára ingyenes a kéményseprés, ám a családi házakba nem megy magától a kéményseprő.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×