eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az útdíjköteles M9-es autóút Szent László hídra vezető szakasza Szekszárd közelében 2015. január 8-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Folytatják az M9-es építését

A szekszárdi Szent László híd körzetében.

Az egész országot lefedő gyorsforgalmi út nyomvonaláról még nem született végleges döntés, de a szekszárdi helyszín sokatmondó lehet - írta a Magyar Nemzet.

Kiválasztotta a vállalkozót a megrendelő állami beruházó az európai közbeszerzési értesítőben közzétett hirdetmény szerint az M9 gyorsforgalmi út 51-es és 54-es főút közötti szakaszának előkészítésére. A nettó 62,35 millió forintos munka során a nyertesek feladata többek közt a környezeti hatástanulmány elkészítése, a környezetvédelmi engedély megszerzése és a településrendezési tervek módosítása lesz. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) beruházása az M9-esnek a szekszárdi Szent László hídhoz már korábban megépült, az M6-os autópályától az 51-es főútig húzódó elemeit építi tovább kelet felé.

Az 51-es úttól az 54-es útig tartó szakasz a kiírás alapján új nyomvonalon jön létre mintegy 12,3 kilométeren. Az új út kétsávos lesz, de négysávos autóúttá fejleszthető, és várhatóan két csomópont épül meg hozzá.

Még nem autópálya

Az M9-esből eddig csak mintegy húsz kilométeres szakasz épült meg, éppen az az út, amelynek keleti meghosszabbítását ez a közbeszerzés célozza. Egy másik szakasz lehet a Kaposvárt elkerülő 610-es út. Ám

a Zalaegerszeget elkerülő, az ­M76-ost folytató rész valósulhat meg először négysávos autóútként az M9-ből.

Az új szakasz az M8-asra vezeti majd a forgalmat, amely kétszer egy sávon, a településeket elkerülve éri el az osztrák határt Szentgotthárd mellett.

Az új autópályát a Budapest-központú, sugaras gyorsforgalmi úthálózat oldására építik, amely az országhatárral párhuzamosan, nagy félkörben karolja át az országot.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×