eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Tanárok, figyelem, itt a HiperSuli digitális tananyag-fejlesztő pályázata

A legígéretesebb ötletek megvalósításához segítséget is kapnak a tanárok, a legjobb pályaművek alkotóit pedig 100 ezer forint értékű nyereménnyel jutalmazzák. A részletekről Koren Balázst, a HiperSuli szakmai vezetője beszélt.

A XXI. században nagyon fontos, hogy XXI. századi eszközökkel oktassunk – emelte ki az InfoRádiónak Koren Balázs, hiszen – mint fogalmazott – egy ma még nem is igazán ismert világra próbáljuk felkészíteni a diákjainkat, akik olyan munkakörökben fognak dolgozni, amik talán ma még nem is léteznek.

Éppen ezért a HiperSuli pályázata során olyan tananyagokat, olyan oktatási módszereket szeretnének látni, amelyek segítik a pedagógus kollégákat, hogy valóban XXI. századi módszerekkel tudjanak oktatni. Ennek eredményeként olyan tananyagoknak, tanítási módszereknek, jó gyakorlatoknak a gyűjteménye állhat össze, amelyek leckénként elsajátíthatók bárki számára, teljesen ingyenesen. „Bárki, akár otthonról, a karosszékéből tudja magát képezni ilyen módon” – mondta.

Koren Balázs kiemelte, ahhoz, hogy valódi digitális oktatásról, tananyagról lehessen beszélni, újra kell gondolni mindazt, hogy kiknek és milyen módszertannal kívánnak tanítani. Ugyanis, mint kiemelte, óriási különbség van, amikor egy analóg dolgot próbálunk beleerőszakolni a digitális térbe, mint amikor eleve digitálisan gondolkodunk. Például, ha egy tablet képernyőjére leírtakat képernyőmegosztással továbbítjuk a gyerek számára, az sokkal jobb olvashatóságra, de akár kollaboratív együttműködésre is lehetőséget adhat, ha abba a gyerekek is bele tudnak írni – magyarázta.

Hogyan és ki?

A szeptember 28-án indult HiperSuli tanári tananyag-fejlesztő pályázatra bármely, felsőfokú pedagógiai végzettséggel (diplomával) rendelkező tanár jelentkezhet ide kattintva. A beérkezett jelentkezésekből az ötlet megvalósíthatóságát figyelembe véve egy öt tagú szakmai zsűri választja ki a legértékesebbnek ítélt 25 pályázót, akik részt vehetnek a Webuni online oktatási platform képzésén, amely során a munkájukhoz szükséges Hipernet-hozzáférést kapnak. A képzésen a pályázók segítséget kapnak a tananyag videós kidolgozásában, ami később felkerül a HiperSuli oldalára. A zsűri a publikált videók elkészítői közül tíz fő díjazottat hirdet, akik a Hipernet-hozzáférés mellett 100 ezer forint értékű nyereményben is részesülnek.

Koren Balázs végezetül azt is hozzátette, hogy a hipersuli.webuni.hu-n megtalálhatóak a már meglévő tananyagok, és ugyancsak ide fognak felkerülni a pályázat során elkészülő új tananyagok. „Biztatunk is mindenkit, hogy látogasson el ez oldalra és képezze magát” – zárta szavait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×