eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
Gyerekeket emelnek a magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Családbarát Magyarország szervezésében a Szent-Györgyi Albert Agórában Szegeden 2021. szeptember 25-én. A IV. Budapesti Demográfiai Csúcs mellékrendezvényeként a gyerekvállalásra, a családalapítás fontosságára hívják fel a figyelmet a résztvevők.
Nyitókép: Rosta Tibor

Több mint tízezren emelték gyermeküket egy időben a magasba

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! akcióját Budapesten kívül 36 településen, többek között Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben, Sopronban tartották meg.

Ismét több mint tízezren emelték gyermeküket a magasba országszerte egy időben szombaton.

A budapesti Hősök terén a családokkal együtt emelt Dudás Miklós világbajnok kajakozó, olimpiai hatodik helyezett; Szatmári András olimpiai bronzérmes kardvívó és Wunderlich József, a Pál utcai fiúk musical sztárszínésze. Mohay Bence, az esemény házigazdája több vidéki helyszínt szólított meg és élő bejelentkezéssel mutatták meg, hogy több nagyvárosban és az erdélyi Csíkszeredában hogyan ünnepelték a gyerekeket a családok.

A 2018 óta minden évben megrendezett Gyereket a magasba! akció lényege, hogy egyszerre, egy időben minél több gyereket emeljenek magasba szüleik, bárhol is éljenek az országban vagy a határon túl. A rendezvénnyel a mozgalom a "gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett áll ki, felmutatva, hogy a gyerek örök érték, és családban élni jó!".

A szombati rendezvényen a fővárosi fellépők közül a Bogár Muzsika gyerekzenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint Szabó Balázs bandája szórakoztatta a résztvevőket. Eközben sok program közül lehetett választani.

Az eseményt az idén a Családbarát Magyarországgal együttműködésben szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes volt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×