eur:
393.22
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Újabb fiatal családok kaptak otthonteremtési támogatást

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak köszönhetően 31 fiatal pár részesült 67,5 millió Ft összegű otthonteremtési támogatásban. Új lakóingatlan építésre ötmillió, felújításra pedig 1,5 millió forintért pályázhattak a Felcsúton és Alcsútdobozon élő, gyermeket nevelő párok.

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványt 2017-ben hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy olyan életkezdési lehetőséget adjon a térségben élő fiataloknak, amellyel megalapozhatják jövőjüket, otthont teremthetnek családjuknak. Új lakás vásárlására vagy építésére a 35 évnél fiatalabb házaspárok vagy élettársak pályázhattak ötmillió forintnyi támogatásra, használt lakásra négymillió forint volt a felső határ.

A pályázat nyertesei ennek fejében vállalják, hogy legalább tíz évig otthonuk lesz a település. A már lakóingatlannal rendelkező fiataloknak az alapítvány 1,5 millió forint értékben nyújt otthonbővítési, felújítási segítséget hasonló feltételekkel, esetükben az életkor felső határa 40 év.

A Váli-völgyben élő fiatalok közül ezúttal a Felcsúton és Alcsútdobozon élők jelentkezhettek a támogatásra, a beérkezett pályázatokból 31 kérelmet támogatott összesen 67,5 millió forint összegben az alapítvány. A támogatói okiratot a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában rendezett ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át a szerencsések Homlok-Mészáros Ágnestől, a kuratórium újonnan kinevezett elnökétől.

Az otthonteremtési támogatáson túl az alapítvány ösztöndíjjal segíti az Alcsútdobozon, Felcsúton, Tabajdon, Válon, Kajászón és Vértesacsán élő, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő általános és középiskolai diákokat is. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány az elmúlt öt évben összesen 612 millió forinttal segítette a családokat.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×