eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs három javaslatot tett a budapesti dugók csökkentésére

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Karácsony Gergely főpolgármestertől azt kéri, kössön kompromisszumot a budapestiekkel.

Fürjes Balázs Facebookon közzétett javaslatában azt írja, sok budapesti keresi meg azzal, hogy a helyzet tarthatatlan, a dugók megbénítják a várost, mert túl sok a hirtelen, egy időben bevezetett útlezárás, forgalomkorlátozás, sávlezárás, és ezt muszáj enyhíteni.

Az államtitkár szerint azonnali cselekvésre van szükség, ezért három javaslattal áll elő, és azt kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy fontolja meg az azonnali bevezetésüket.

  • Elsőként azt javasolja, hogy legalább a túl sok egyidejű felújítás idejére szüntesse meg a járdák és autóssávok helyére fölfestett biciklisávokat. "Kérem a Főpolgármester urat, kössön kompromisszumot a budapestiekkel: legalább a túl sok korlátozás idejére, legalább a gigadugók eltűntéig, legalább ideiglenesen vonja vissza a sáv- és járdalezárásokat. Legyen kész a kompromisszumra a város érdekében, és legalább átmenetileg, legalább az őszi, téli és kora tavaszi hónapokra vonja vissza ezt a korlátozást, ideiglenesen szüntesse meg a forgalmat akadályozó, veszélyesen kialakított biciklisávokat" – írja a Fürjes Balázs.
  • Másodikként azt indítványozza, hogy azonnal állítsák vissza a Nagykörúton a villamosbarát jelzőlámpaprogramot, mert ez 350 ezer villamossal utazó budapesti életét könnyítené meg.
  • Harmadikként egy egyszerű, de sokat segítő apró lépést javasol. "A Blahánál a körúton nagyon rövid a Népszínház utca és a Rákóczi út közötti szakasz. Itt rosszul lett beállítva a lámpa, a Népszínház utcából a körútra, jobbra a lámpánál kihajtókat gyakran blokkolja a körúti kocsisor, több zöldre sem tudnak kihajtani. Ez átgyűrűzik a Rákóczi–Körút kereszteződésbe és végképp megbénul az egész Blaha. Tisztelettel kérem, javítsák ki a jelzőlámpák programját" – fogalmazott az államtitkár, aki azt is kéri a főpolgármestertől, hogy ezekből az ügyekből ne csináljon ebből presztízskérdést, és a budapestiek érdekében fontolja meg a segítő szándékú javaslatokat.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×