eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Védettségi igazolvány
Nyitókép: Forrás: azonnali.hu

Nem kezdhetik meg oltatlanok a félévet a Semmelweis Egyetemen

Erről maga az intézmény tett bejelentést a saját honlapján. Részletszabályokat is hoztak.

Rövid közleményben tette egyértelművé a Semmelweis Egyetem, hogy nem engedi azon hallgatóinak a félév megkezdését, akik nem védettek a koronavírus ellen - derül ki az egyetem honlapjáról.

"Az orvos- és egészségtudományi képzés elképzelhetetlen gyakorlati oktatás nélkül, amikor a hallgatók a gyógyszertárakban, a betegágyak vagy sérült emberek mellett tanulnak és vesznek részt az ellátásban. Nem megengedhető és az elsősök fogadalomtételével összeegyeztethetetlen, ha veszélyeztetik kiszolgáltatott embertársaikat azzal, hogy nem tesznek meg mindent saját és környezetük védelme érdekében" - olvasható az egyetem közlésében.

Amennyiben egy hallgató valamilyen megalapozott egészségügyi oknál fogva nem veheti fel az oltást (például első trimeszterben lévő kismama), akkor az egyetem vállalja, hogy 5 naponta térítésmentesen antigéntesztet végez nála.

Azok a hallgatók, akik valós, szakorvosi véleménnyel igazolt egészségügyi indok nélkül utasítják el az oltást, beiratkozhatnak a Semmelweis Egyetemre, de nem kezdhetik meg tanulmányaikat.

Az egyetem saját hatáskörben, soron kívül vállalja és vállalta a hallgatók vakcinációját, így a hallgatói körében közel száz százalékos az átoltottság.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×