eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Két újabb döntést jelentett be Novák Katalin

Az egyik a felsőoktatásban tanulókat érinti, a másik főként a kistelepülésen élőket.

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után Novák Katalin bejelentette: maradhatnak állami finanszírozásban azok a felsőoktatási hallgatók, akik most átkerülnének önköltséges képzésbe, mert valamilyen formában nem teljesítették az állami finanszírozáshoz szükséges feltételeket. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete által kezdeményezett változtatás nagyságrendileg 5000 hallgatót érint, és csak az idei tanévben érvényes.

További újdonság, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére elindul egy szakkörprogram: azoknak hirdetnek meg ilyen foglalkozásokat, akiket érdekelnek a hagyományos magyar kézműves szakmák, így például a gyöngyfűzés, a hímzés, a csipkeverés vagy a mézeskalács-készítés. A programban 3000 ilyen szakkör indulhat, 440 településen, akár 16 ezer, főként kistelepülésen élő embert megszólításával. A mintegy 600 millió forintos program szeptemberben indul és 2022 áprilisáig tart.

  • Az operatív törzs ülése utáni sajtótájékoztatón Novák Katalin beszámolt a járványügyi helyzettel kapcsolatos információkról és a további szigorítások esélyéről - erről ITT írtunk.
  • Dömötör Csaba államtitkár pedig a Nemzeti Konzultáció első eredményeiről számolt be - erről ITT olvashatnak.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×