eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve a harmadik, emlékeztető adag oltásához a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Müller Cecília közölte, lendületet vett az oltakozási kedv

Az országos tisztifőorvos közölt néhány információt.

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs tájékoztatóján Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, Müller Cecíliától ismét friss információkat kaptak a járvány magyarországi alakulásáról. Ezek közül örömteli hír, hogy úgy tűnik, az utóbbi időben lendületet vett az oltakozás, nőtt az emberek oltásfelvételi hajlandósága, és talán aki korábban nem akarta felvenni az oltást, most az is él vele.

Ahogy az Infostart is beszámolt róla, a nyáron visszaesett az oltakozási kedv itthon és a nagyvilágban is.

A keddi oltási és fertőzöttségi adatokról ITT írtunk.

Elhangzott még, hogy a kormányzat nem tervez szigorítást a jelenleg is zajló és elkövetkező nagyobb rendezvények miatt (NEK, vadászati világkiállítás). Novák Katalin elmondta, abban bízik, hogy ahogyan a labdarúgó Európa-bajnokság előtti félelmek indokolatlannak bizonyultak, hogy most sem fognak beigazolódni.

A jelenlegi járványügyi helyzet még nem teszi szükségessé, hogy az oltási igazolvány meglétéhez kötött lehetőségek körét bővítsék, de a későbbiekben szükség lehet erre.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a tájékoztatón elmondta: napokon belül kezdődik az új oltásnépszerűsítő kampány, amelyhez neves szakembereket kért fel a kormány, ogy elmondják, az oltás a megoldás. "A kormánynak abban van felelőssége, hogy szerezzen vakcinát, annak felvétele önkéntes" - mondta, hozzátéve: fel is hívják a figyelmet minden lehetséges eszközzel arra, hogy most az oltás hiánya veszélyezteti az embereket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×