eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: police.hu

Vonaton bukott le a bujkáló biciklitolvaj

Egy szolgálatból hazafelé tartó nyomozó szúrta ki a hosszú ideje keresett férfit.

A csavargó életmódot folytató, kerékpárlopásokkal gyanúsítható férfit egy ideje hiába keresték, állandó lakcímén és az összes lehetséges tartózkodási helyén is többször keresték. A szolgálaton kívüli nyomozó hazafelé tartott, amikor felismerte a vonaton - írta honlapján a rendőrség.

A nyomozó erősítést kért a következő állomásra, Bagon már járőr kollégái várták.

A 27 éves R. Richárdot négy lopással gyanúsították meg, legdrágább zsákmánya 300 ezer forintot ért, összesen közel 600 ezer forint kárt okozott a biciklik tulajdonosainak.

A gödöllői vasútállomáson lévő kerékpártárolóra járt rá, onnan szerezte be a drótszamarakat, amelyeken később jóval árukon alul túladott. Kettőn nem tudott, azokat a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

Kihallgatásán beismerte, sőt bővítette az általa elkövetett bűncselekményeket, két másik lopásról is beszélt, amelyeket elmondása szerint azért tett, mert nem dolgozott, viszont a gyerekeit etetni akarta.

Az őrizetbe vett R. Richárd ellen három rendbeli lopás bűntettének, valamint egy rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×